ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ελασσόνας η είδηση του θανάτου σε ηλικία 68 ετών του φαρμακοποιού και πρώην δημάρχου Ελασσόνας Χρήστου Καραγιάννη ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με δύσκολη ασθένεια.

Ηταν ένας άνθρωπος της προσφοράς που τον χαρακτήριζε η ανιδιοτέλεια και η αγάπη του για τον τόπο του, αλλά και την ΑΕΚ της οποίας υπήρξε θερμός υποστηρικτής.

Ο Χρήστος Καραγιάννης διατέλεσε δήμαρχος για 8 συνεχόμενα χρόνια ενώ πολιτικά ανήκε στην κεντροδεξιά από την οποία και στηρίχθηκε στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του και την κόρη τους.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 2.οο μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Ασπρόχωμα Ελασσόνας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο φαρμακοποιός Χρήστος Καραγιάννης διετέλεσε δήμαρχος στον καποδιστριακό Δήμο Ελασσόνας από το 1999 έως το 2006. Στις δημοτικές εκλογές του 1998 κέρδισε στο δεύτερο γύρο τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλή Λιόλιο, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2002 κέρδισε από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 50,02% τον υποψήφιο δήμαρχο Ζήση Γιώτσα, ο οποίος συγκέντρωσε το 44,52% των ψήφων.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 για τον καποδιστριακό Δήμο Ελασσόνας ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Φαρμάκη και στις δημοτικές εκλογές του 2010 για τον ενιαίο καλλικρατικό Δήμο Ελασσόνας ηττήθηκε στο δεύτερο γύρο από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Πασχόπουλο. Παρέμεινε δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Ελασσόνας έως τον Ιούνιο του 2011, οπότε παραιτήθηκε παραδίδοντας τη θέση του στον επιλαχόντα σύμβουλο του συνδυασμού “Δήμος Ελασσόνας – Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση” Νίκο Μπίζιο.

Γεννήθηκε το 1954 στο Ασπρόχωμα (Κοκκινοπηλός) Ελασσόνας.

Το 1972 αποφοίτησε από το Λύκειο Ελασσόνας και εισήχθη στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επί σειρά ετών διετέλεσε βοηθός – συνεργάτης στο τμήμα Μετεωρολογίας του Α.Π.Θ.

Στο 4ο έτος σπουδών μεταπήδησε στη Φαρμακευτική Σχολή, λαμβάνοντας πτυχίο Φαρμακοποιού. Διατηρεί φαρμακείο στην Ελασσόνα.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής τα έτη 1985 και 1993 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε Δήμαρχος Ελασσόνας την οκταετία 1999 – 2006.

Ηταν παντρεμένος με την Χρηματοοικονομική Σύμβουλο – Ασφαλίστρια Γκέλυ Μπίκια με την οποία απέκτησε μια κόρη τη Θώμη.

Ο Ν. Γάτσας

Για την απώλεια του Χρήστου Καραγιάννη ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας σε ανάρτηση του αναφέρει:

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα πριν λίγο τον θάνατο του αγαπητού Χρήστου Καραγιάννη, πρώην Δημάρχου Ελασσόνας (1998-2006), ο οποίος υπήρξε σπουδαίος άνθρωπος και αυτοδιοικητικός. Εκφράζω στην οικογένειά του και τον κόσμο της επαρχίας μας που τον αγάπησε τα βαθύτερα αισθήματα συμπαράστασης. Μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σας ενημερώνω ότι σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το λόγο αυτό. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στο Ασπρόχωμα”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ