ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η Ε. Λιακούλη για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Προσκεκλημένη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για τον εορτασμό της 48ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, παραβρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ανταποκρινόμενη στη πρόσκληση και επισημαίνοντας στο μήνυμά της, τα εξής:

«Σαν σήμερα, 48 χρόνια πριν, η Δημοκρατία έριξε Φως στις σκιές του διχασμού και της βίας που είχαν σκεπάσει τη χώρα κατά την επτάχρονη δικτατορία. Η 24η Ιουλίου 1974 σηματοδότησε την έναρξη της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, μαζί με την αρχή της προσπάθειας για τον εκδημοκρατισμό της χώρας, έργο εξαιρετικά δύσκολο, μετά την περίοδο της χούντας.

Η Μεταπολίτευση συνεχίζει, ακόμα και σήμερα, να αποτελεί μια περίοδο ανάπτυξης και επιτευγμάτων για τη χώρα μας. Η σταθεροποίηση των θεσμών και του Συντάγματος, επανέφεραν την κοινωνική δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στον τόπο μας.

Η ημέρα αυτή είναι πρωτίστως αφιερωμένη, σε όλους τους αγωνιστές της Δημοκρατίας που θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους, μαχόμενοι από πολλά μετερίζια για την Ελευθερία και την εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών .

Παράλληλα, η ημέρα αυτή, εμφαντικά υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Ισότητα και το Κράτος Δικαίου, είναι διαρκής και καθημερινός. Ιδιαίτερα, στη σημερινή συγκυρία, όπου η χώρα μας δοκιμάζεται συνεχώς από αλλεπάλληλες κρίσεις – υγειονομική, οικονομική, ενεργειακή, κλιματική – οι οποίες γεννούν νέες προκλήσεις για την πατρίδα μας, καθώς εμφανώς προκαλούν σοβαρές υποχωρήσεις σε στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών.

Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα και επανειλημμένα, καταγράφοντας σημαντικά ελλείμματα σε βασικούς τομείς, όπως αυτούς της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, της ελευθερίας του Τύπου, των ίσων ευκαιριών στην απασχόληση, στην αξιοκρατία.

Ο δρόμος για την ολοκλήρωση της Δημοκρατίας, δείχνει ότι είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος.
Στον αγώνα αυτό, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πιστό στις αρχές και τις αξίες του, θα συνεχίσει να διεκδικεί εθνική ενότητα, ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, αξιοκρατία και διαφάνεια.

Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που σήκωσε το βάρος του εκδημοκρατισμού, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και της αποτροπής της χρεωκοπίας της χώρας, είναι αυτή που και πάλι θα πρωτοστατήσει να γίνει η Ελλάδα ισχυρή και οι πολίτες της, να ζουν με αξιοπρέπεια»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ