ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Δείτε τί αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος

Μετά από προληπτικό έλεγχο που διενήργησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, χρησιμοποιώντας την ειδική υπηρεσία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αποκαλύφθηκε απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator.

Σημειώνεται ιδιαιτέρως ότι στους 200 και πλέον ελέγχους κινητών Ευρωβουλευτών που έχουν διεξαχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν η πρώτη περίπτωση που διαπιστώθηκε απόπειρα μόλυνσης προσωπικής τηλεφωνικής συσκευής. Τεχνικοί σύμβουλοι δεν αποκλείουν και την ακρόαση με άλλα συστήματα που δεν αφήνουν ίχνη.

Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση απόπειρας παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών ενός Έλληνα πολιτικού, Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας. Δεν επιχειρήθηκε να θιγεί μόνον η ιδιωτικότητα του κ. Ανδρουλάκη, το απόρρητο και το απαραβίαστο των επικοινωνιών του. Επιχειρήθηκε να θιγεί και η πολιτική δραστηριότητά του και κατ’ επέκταση διακυβεύεται η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Όσοι κυνηγούν τον κ. Ανδρουλάκη (predator = κυνηγός) επιδίωξαν όχι απλώς να ακούν τις κλήσεις και τα μηνύματα του, αλλά επιπλέον να μετατρέψουν τη συσκευή του κ. Ανδρουλάκη σε μέσο διαρκούς παρακολούθησής του.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι θέμα δημοκρατίας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα αρμόδια όργανα για την εύρεση όσων επιχείρησαν αυτήν την ωμή προσπάθεια παγίδευσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για την κάθαρση σε αυτήν την υπόθεση.

Όλα στο φως, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, γι’ αυτό σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση παρακολούθησης δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με μισόλογα και υπεκφυγές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ