ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Συνεργασία για τη στήριξη των παιδιών που υποστηρίζονται από τα Κέντρα Ημέρας Χαρά Ι και ΙΙ, είχε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αλέξανδρο Κόπτση, και τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνο Λολίτσα, στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε από τον κ. Κόπτση τα Κέντρα Ημέρας Χαρά Ι και ΙΙ να περιληφθούν στις δομές, που μπορούν να μεταβαίνουν οι μαθητές των ειδικών σχολείων εντός του σχολικού ωραρίου για τις διάφορες θεραπείες (έργο-, λόγο-, φυσιοθεραπεία), τονίζοντας πως η ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων με αυτισμό συνιστά απόλυτη προτεραιότητα. Ειδικότερα, εστίασε στη νομοθεσία, που επιτρέπει στους μαθητές των ειδικών σχολείων να επισκέπτονται δημόσιες δομές ανάπτυξης δεξιοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι τα Κέντρα Ημέρας της Λάρισας χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας και, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ένταξή τους στο καθεστώς των δημόσιων δομών, ώστε οι μαθητές των ειδικών σχολείων της Λάρισας να συμμετέχουν στα παρεχόμενα θεραπευτικά προγράμματα.

Ο Χρήστος Κέλλας, έπειτα κι από συνάντηση, που είχε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, Έρη Καλογεροπούλου, σημείωσε πως είναι απαραίτητο το υπουργείο Παιδείας να επεξεργαστεί νομοθετική ρύθμιση συμπερίληψης των Κέντρων Ημέρας Χαρά Ι και ΙΙ στις δημόσιες δομές στήριξης.

Πρόσθεσε, δε, πως το υπουργείο Υγείας, με την ηγεσία του οποίου ήρθε σε επαφή, αξιολογεί θετικά τη συγκεκριμένη προοπτική. Ακόμη, παρουσία του διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Κωνσταντίνου Λολίτσα, ενημέρωσε τον κ. Κόπτση τόσο για το έργο που επιτελούν τα Κέντρα Ημέρας Χαρά Ι και ΙΙ όσο και για την προσφορά του ξενώνα «Ελευθερία» στην κοινωνία της Λάρισας, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των ενηλίκων που φιλοξενεί.

Ο κ. Κόπτσης άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του Λαρισαίου βουλευτή και υποσχέθηκε ότι η πρότασή του θα εξεταστεί από το αρμόδιο τμήμα νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου. Θετικός με την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τη στήριξη των μαθητών των ειδικών σχολείων ήταν και ο κ. Λολίτσας.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τους κυρίους Κόπτση και Λολίτσα για τη συνεργασία και συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή, προκειμένου η πρωτοβουλία του Λαρισαίου ιατρού να μετουσιωθεί σε νομοθετική ρύθμιση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ