Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: 48 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ, ΕΣΒΗΝΕ ΤΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ  

Μήνυμα για την 3η Σεπτέμβρη απηύθυνε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Το όραμα της ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974 παραμένει σήμερα, 48 χρόνια μετά – και  ειδικά φέτος,  πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου για «μια νέα, αναγεννημένη, ανθρώπινη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες» και  ένα Κίνημα «που θα προωθήσει ταυτόχρονα την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και τη Δημοκρατία σ’ όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής», εκφράζουν ακόμα επιτακτικά τον σύγχρονο παλμό της ελληνικής κοινωνίας.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρη το Νίκο Ανδρουλάκη, ανακτά μια ανανεωμένη δυναμική , που την καθιστά ξανά πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της Χώρας.

Με την πολύτιμη παρακαταθήκη της ιστορίας μας, με όρεξη και πείσμα, με επεξεργασμένο Σχέδιο τεκμηριωμένων θέσεων και καινοτόμων προτάσεων, με την ορμή της νέας γενιάς, ενωμένοι κοιτάζουμε μόνο μπροστά και ψηλά.

Δεν ξεχνάμε, ούτε για μια στιγμή, πως το ΠΑΣΟΚ «ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο, στη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας», αποτελεί «το φορέα όλων των γνήσια προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας».

Μέσα στα σύννεφα των καθεστωτικών μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, απέναντι στην αντιδημοκρατική δυσωδία της παλιάς γνωστής δεξιάς, αλλά και κόντρα στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία των αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών, ο πράσινος ήλιος στέκεται ψηλά «για τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα».

Είναι αυτός ο ήλιος, που εδώ και 48 χρόνια, έσβηνε πάντα τα πιο βαθιά σκοτάδια .

Είναι αυτός ο ήλιος, που μέσα στην καταιγίδα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, συνεχίζει να φωτίζει το δρόμο προς ένα αύριο δημοκρατίας, διαφάνειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για τους πολλούς.

Μπορεί τα προβλήματα να είναι υπέρμετρα, μπορεί οι ανάγκες να υψώνονται δυσθεώρητες, μπορεί τα αδιέξοδα να μοιάζουν ανυπέρβλητα, αλλά η αγάπη μας για την Ελλάδα και τον Άνθρωπο παραμένει αστείρευτο κίνητρο προσφοράς.

Το μέλλον είναι στα χέρια μας.

Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς ανόητους διαχωρισμούς , διχόνοια , μίσος και έχθρα.

Βάζουμε στο περιθώριο της Ιστορίας όλους όσοι κλονίζουν τη Δημοκρατία μας, ασελγούν στους Θεσμούς, υπονομεύουν την εθνική συναίνεση, επιχειρώντας πράξεις που κλονίζουν την εμπιστοσύνη ανάμεσά μας και δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες τον Τόπο μας και στους Ανθρώπους μας .

Μένουμε αφοσιωμένοι στις αρχές και αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και – κατά την αλησμόνητη προτροπή της 3ης Σεπτέμβρη, με ενότητα και φιλία,  «θα συνεχίσουμε με νέα ένταση και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ