ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΕΥΡΕΘΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Δείτε τί αναφέρει σε πολιτική του παρέμβαση ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός

Υπάρχουν , ως γνωστόν , βουλευτές που δεν εργάστηκαν ποτέ τους . Δεν κόλλησαν ούτε ένα ένσημο, καθώς υπήρξαν γεννήματα του κομματικού σωλήνα, που έμαθαν να ζουν στις πλάτες των άλλων , υπερασπιζόμενοι την κομματική τους ταυτότητα και ορθοδοξία.

Προσφάτως , μάλιστα , ένας τέτοιος άνθρωπος πήρε και τον ρόλο “λαγού σε διατεταγμένη υπηρεσία” , καθώς γυρίζει από κανάλι σε κανάλι και “εισηγείται” δήθεν στην Κυβέρνησή του την αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου να επιτευχθεί το ιδανικό της κυβερνητικής ευστάθειας μέσω της πολυπόθητης αυτοδυναμίας.

Έφτασε , ανερυθρίαστα μάλιστα , στο σημείο να απειλεί τον ελληνικό λαό με το επιχείρημα πως η τουρκική επιθετική στρατηγική εις βάρος της χώρας μας θα τελεσφορήσει , εάν δεν υπάρξει στην Ελλάδα μια νέα σταθερή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βέβαια, ο “λαγός” της Λάρισας διατυπώνει δημόσια την θέση του περί αλλαγής του εκλογικού νόμου , διότι έχει δύο ιδιοτελείς στοχεύσεις: Πρώτον , επιδιώκει , ασθμαίνοντας , να υπουργοποιηθεί , στο ενδεχόμενο που γίνει κάποιος ανασχηματισμός , άρα πρέπει τώρα να γίνει αρεστός στον Πρωθυπουργό , και , δεύτερον, θέλει να διασκεδάσει τον φόβο πιθανής απώλειας της βουλευτικής του έδρας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση , μέσω του μπόνους των 50 εδρών που θα πάρει το πρώτο κόμμα στην περίπτωση της αλλαγής του εκλογικού νόμου που ο ίδιος “εισηγείται”.

Φυσικά , δεν τον απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι ο εκλογικός νόμος που σήμερα ισχύει έχει ψηφιστεί από τη δική του Κυβέρνηση και, άρα, μια πιθανή εκ νέου αλλαγή του θα είναι ο απόλυτος αυτοεξευτελισμός του “άριστου επιτελικού κράτους” του κ. Μητσοτάκη.

Δεν τον απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι, με τις δήθεν εισηγήσεις του , εμφανίζει την εικόνα ενός πολιτικάντη παλαιάς κοπής που ενδιαφέρεται μόνο για το προσωπικό του όφελος, χωρίς να δίνει δεκάρα για τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού , τα οποία λόγω της σημερινής δύσκολης πραγματικότητας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και ξεκάθαρες προγραμματικές συγκλίσεις.

Για τον “βουλευτικό λαγό” τα παραπάνω είναι ενοχλητικές λεπτομέρειες . Δεν θέλει να καταλάβει ότι μια Κυβέρνηση είναι ισχυρή και ευσταθής , όταν στηρίζεται σε μια διευρυμένη λαϊκή βάση και χαίρει της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης μιας γνήσιας λαϊκής πλειοψηφίας , η οποία συντίθεται στη βάση της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων και όχι στη βάση των τεχνητών ερεισμάτων που δημιουργεί ένας συγκυριακός εκλογικός νόμος.

Δεν θέλει να καταλάβει, με άλλα λόγια , ότι μια πλασματική αυτοδυναμία είναι εγγενώς θνησιγενής και σύντομα θα καταρρεύσει στη συνείδηση του λαού, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις γνήσιες προσδοκίες του λαού αυτού.

Όσον αφορά δε στα της τουρκικής απειλής που εκστομίζει, πρέπει να καταλάβει ότι η ελληνική εσωτερική πολιτική σκηνή δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται από τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Διαφορετικά, ούτε η εξοπλιστική μας προσπάθεια έχει κάποια αξία, ούτε δείχνουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας την εμπιστοσύνη που τους αρμόζει , ούτε πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας άξιους της ανεξαρτησίας μας.

Δεν ελευθερωθήκαμε με αίμα και βάσανα, για να μετατραπούμε σήμερα σε φοβισμένα γιουσουφάκια του Ερντογάν .

Εκτός κι αν ο “λαγός της θεσσαλικής πεδιάδας” θέλει μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση, για να προχωρήσει το σενάριο των “Πρεσπών του Αιγαίου” χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν είναι έτσι , ας μας το πει από τώρα, για να ξέρει ο ελληνικός λαός τι θα ψηφίσει στις εκλογές που έρχονται. Μήπως, δηλαδή, ψηφίσει Μητσοτάκη και μας προκύψει Ερντογάν;

Ας σταματήσει , λοιπόν , ο “λαγός” τις φλυαρίες περί αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο κόσμος της Λάρισας τον έχει πάρει χαμπάρι και γελά με την αδημονία της υπουργοποίησης που τον διακατέχει.
Είπαμε να γίνεται αρεστός, όχι όμως και γελοίος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ