ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ 2022: «ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΟΛΙΑ»… ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ

Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Αμπελώνα του ΚΚΕ

Τις τελευταίες δυο θητείες των δημοτικών αρχών υποστηριζόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Νέα Δημοκρατία ,η γιορτή έχασε ότι λαϊκή γιορτή είχε απομείνει από τις παλιότερες δημοτικές αρχές

Η δημοτική αρχή που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ του Δήμαρχου Π. Σαρχώση παραχώρησε την διοργάνωση της γιορτής σε ιδιώτη. Έφτιαξε μέσα στο χώρο του πάρκου φράχτη και ο ιδιώτης τον έκανε συναυλιακό χώρο, πληρώνοντας ο κόσμος ακριβό εισιτήριο για να μπει και να παρακολουθήσει την εκάστοτε συναυλία. Ακόμα και το κρασί το δίνουν σε μπουκαλάκια εμφιαλωμένα που παλιότερα δινόταν δωρεάν ,ενώ υπήρχαν και περιπτερά διαφόρων φορέων και ιδιωτών ,σε σχέση με τα ελάχιστα που υπήρχαν στις τελευταίες γιορτές.
Το μόνο που έφτιαξαν στο πάρκο ήταν το υπόγειο πότισμα το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ. Ακόμα δεν μας εξήγησαν γιατί χάλασαν το νησάκι στη μεγάλη λίμνη του πάρκου;.
Η δημοτική αρχή της Νέας Δημοκρατίας με δήμαρχο τον Ι.Κόκουρα συνεχίζει και χειροτερεύει τον δεσμό της «γιορτής», παραχωρώντας την και αυτή στον ίδιο ιδιώτη όπως και η προηγουμένη αρχή για όφελος του ιδιώτη και μόνο.

Κύριοι, η Γιορτή Κρασιού όταν ξανά ξεκίνησε το 1983 με υποστήριξη του ΚΚΕ και πρόεδρο τον Μιχάλη Ζησιάδη ήταν λαϊκή γιορτή για όλους. Για να καθαριστεί ο χώρος δουλέψαν αφιλοκερδώς αρκετοί κάτοικοι του Αμπελώνα. Βάτα και σκουπίδια καθαρίστηκαν ,διαμορφώσαμε τον χώρο, η δημοτική τότε αρχή έκανε την γιορτή λαϊκή ,δίνοντας άφθονο δωρεάν κρασί από κατοίκους του Αμπελώνα και το Οινοποιείο Τυρνάβου.

Δουλέψαμε όλοι αφιλοκερδώς και παρουσιάσαμε στους Αμπελωνίτες και τους επισκέπτες ένα Πάρκο Στολίδι. Ο Ζωγράφος Δημήτρης Τσάλτας αναπαλαίωσε τα παλιά ταμπλό δωρεάν, που τώρα εξαφανίστηκαν από τις δημοτικές αρχές απαξιώνοντας την.

Οι κάτοικοι του Αμπελώνα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να θυμηθούν πως ξεκίνησε η Γιορτή Κρασιού και πως την κατάντησαν σήμερα.
«Ακούς εκεί να κλείνει τραπέζια με Ουίσκι και ο κόσμος που έρχεται να μην καταλαβαίνει ότι ήρθε στη Γιορτή Κρασιού ,αλλά σε συναυλία και με πανάκριβο εισιτήριο κιόλας».
Αυτή η κατηφόρα πρέπει να σταματήσει.
Οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν πράξη είναι οι κάτοικοι του Αμπελώνα και όλου του Δήμου εκλέγοντας Δημοτική Αρχή που θα ξανακάνει την Γιορτή Κρασιού, Γιορτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ