ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ» ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΜΑΖΟΚΟΠΑΚΗ

Μια όμορφη φιλολογική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν την Κυριακή το πρωί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της φιλολόγου και συγγραφέα Εύας Μαζοκοπάκη στο κινηματοθέατρο «Μαξίμ» του Τυρνάβου.

Για το βιβλίο μίλησαν η πρόεδρος της Ενωσης Λογοτεχνών – Συγγραφέων Λάρισας Δήμητρα Μπαρδάνη και η συγγραφέας που παρουσίασαν πτυχές του βιβλίου ανοίγοντας μάλιστα συζήτηση με το κοινό για το περιεχόμενό του που πραγματεύεται το βαρύ συναίσθημα της εκδίκησης και τις εναλλαγές του με άλλα συναισθήματα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παιδής απηύθυνε ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ενώ μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν ο μέχρι πρόσφατα αντιδήμαρχος Χρ. Κατσαρός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθ. Μάμμος, Σάμερ Αμάρι, Δημήτρης Ζώης και Μαρία Παιδή – Νασίκα, ο πρώην δήμαρχος Χρ. Κιτσίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Πετμεζάς και κάτοικοι της περιοχής.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Εύα .Μαζοκοπάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε στο τμήμα Κλασικών σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ασκεί το επάγγελμα της φιλολόγου στο ιδιόκτητο φροντιστήριο Θεωρητικών Σπουδών που διατηρεί στη γενέτειρα πόλη της. Ασχολείται με τη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων και λογοτεχνικών βιβλίων. Ποιήματα και διηγήματα της έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε Παγκρήτιους και Πανελλήνιους διαγωνισμούς κι εμπεριέχονται σε λογοτεχνικές ανθολογίες.

Ενδεικτικά,έχει βραβευτεί με πρώτο Παγκρήτιο βραβείο ποίησης με το ποίημα “Άλωση ψυχής” από τον λογοτεχνικό σύλλογο” Κρητών λόγος” το 2019.
Με πρώτο βραβείο διηγήματος με το διήγημα” Θέμα δευτερολέπτων” από την pigipaideias.gr το 2020 .
Με τρίτο έπαινο διηγήματος με το διήγημα ” Προσφυγιά καρδιάς” από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος το 2020 και έχει αποσπάσει και πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις σε ποιητικά και πεζά λογοτεχνικά της κείμενα.

Η ίδια έχει συμμετάσχει σε αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων ως κύρια εκφωνήτρια ενώ η ανάγνωση ποίησης και πεζογραφίας παράλληλα με τη συγγραφή είναι οι αγαπημένες της ασχολίες. Παράλληλα έχει γράψει στίχους σε μελοποιημένα ήδη τραγούδια.( Ο δικός μου παράδεισος – μελοποίηση Ελένη Μπελιμπασάκη, Των παθών χαράτσι- μελοποίηση Γιώργος Τάμογλου – Μαύρο τριαντάφυλλο – μελοποίηση Φίλιππος Κτενάς

Έργα της συγγραφέως:

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ( 1994).
Εκδόσεις ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΝΑ

ΛΕΚΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ
ποιητική συλλογή( 2018)
Εκδόσεις ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΝΑ

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ Μυθιστόρημα(2020)
Εκδόσεις ΠΗΓΗ

ΤΑ ΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Ποιητική συλλογή(2021).
Εκδόσεις ΠΗΓΗ.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ Συλλογή διηγημάτων.
Εκδόσεις BOOKURU.GR( 2021)

ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
Μυθιστόρημα
Εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ( 2021).

ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Μυθιστόρημα(2022).
Εκδόσεις ΔΕΡΕ.

Παρακολουθήστε κάποια ηχητικά αποσπάσματα από την εκδήλωση:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ