ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΡΕΠΕΣ κ. ΚΟΚΟΥΡΑ

Παρέμβαση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών με αιχμές για τη συμπεριφορά του δημάρχου

Η θητεία της παρούσας δημοτικής Αρχής πλησιάζει στο τέλος της. Ίσως για αυτό ο κ. Κόκουρας διακατέχεται από μεγάλο άγχος να δείξει ότι κάποιο έργο έχει κάνει για τον Τύρναβο ή, με άλλη διατύπωση , να αφήσει το αποτύπωμά του στην πόλη αυτή.

Μέσα, όμως , στο άγχος και στην αγωνία του , διαπράττει το ένα λάθος μετά το άλλο, τη μια απρέπεια μετά την άλλη.

Κραυγαλέα απρέπεια, για παράδειγμα, είναι η αναμνηστική πλακέτα που τοποθετήθηκε έξωθεν του κτηρίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Τυρνάβου , για να μας θυμίζει στο διηνεκές ότι “ανακατασκευάστηκε” επί δημαρχίας του κ. Κόκουρα.

Βέβαια, όποιος γνωρίζει το κτήριο και επισκεφθεί το εσωτερικό του , αμέσως θα καταλάβει ότι η “ανακατασκευή” του κ. Κόκουρα αποτελεί μάλλον ευφημισμό , αφού πέραν ελαχίστων παρεμβάσεων , ασήμαντου χαρακτήρα, το κτήριο έχει παραμείνει ουσιαστικά το ίδιο. Εκτός κι αν ανακατασκευή θεωρείται από κάποιους το εξωτερικό σοβάτισμα και βάψιμο. Δεν θα σταθώ , όμως , στο θέμα αυτό και στα ανακατασκευαστικά ψιμύθια του κ. Κόκουρα. Αυτά ας τα κρίνουν οι πολίτες.

Θα σταθώ στην απρεπή συμπεριφορά του ανδρός, που θίγει κάθε νοήμονα κάτοικο του δήμου Τυρνάβου.
Διότι, είναι αδιανόητο και απρεπές να τοποθετείς το όνομά σου κάτω από το όνομα των ανθρώπων που δώρισαν το συγκεκριμένο οίκημα στο Δήμο Τυρνάβου υπέρ της μνήμης του πατρός τους. Είναι σαν να θέλεις να οικειοποιηθείς ο ίδιος μια κοινωνική προσφορά που δεν σου ανήκει. Με άλλα λόγια, γίνεσαι σφετεριστής μιας “δόξας” που δεν σου ανήκει, για να ικανοποιήσεις τη φιλαυτία σου και μόνο. Και αυτό δεν είναι μόνο μεμπτό. Είναι ανήθικο, αναξιοπρεπές και άδικο για τους πραγματικούς δωρητές και ευεργέτες της πόλης μας.

Όμως, η συμπεριφορά αυτή του κ. Κόκουρα δεν μας ξενίζει. Την έχουμε συνηθίσει, καθόσον ο άνθρωπος εναγωνίως προσπαθεί να ιδιοποιηθεί ακόμα και το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, χωρίς αιδώ και συστολή , ενώ όλος ο κόσμος βοά ότι η παρούσα δημοτική Αρχή, αντί να χτίσει πάνω στην κληρονομιά των προηγουμένων, έχει γκρεμίσει τα πάντα γύρω της.

Ας μην ανησυχεί, όμως, ο κ. Κόκουρας. Το αποτύπωμά του στην πόλη το άφησε. Μόνο που το πρόσημο του αποτυπώματος αυτού είναι εκτρωματικά αρνητικό. Αναφέρομαι, φυσικά , στην ανακατασκευή της Κεντρικής Πλατείας του Τυρνάβου, από την οποία, όπως λένε χλευαστικά οι Τυρναβίτες , λείπουν μόνο τα τσιγκέλια, για να γίνει ένα ωραίο σφαγείο με κουτιά και χώμα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε από την επόμενη δημοτική Αρχή του τόπου μας να θεραπεύσει τις εμβληματικές απρέπειες του κ. Κόκουρα και , κυρίως , να ξαναδώσει στον Δήμο μας την απολεσθείσα σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Αρκετά με τα παιδάκια που παίζουν στις πλάτες όλων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ