ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ρένα Καραλαριώτου για την ημέρα της ΕΛ.ΑΣ.

“Η Αστυνομία σήμερα τιμά τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο. Η 20η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία ως ημέρα εορτασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου και τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που πορεύονται με αφοσίωση στο καθήκον για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την πάταξη της εγκληματικότητας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελούν δύναμη εγγύησης, φύλακες και προστάτες της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Αναμφίβολα η προσφορά των αστυνομικών στην κοινωνία είναι διαχρονική και ανεκτίμητη».
Αυτά υποστηρίζει σε μήνυμα της, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ.Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της ΕΛΑΣ Αγίου Αρτεμίου.

Η Λαρισαία πολιτικός, παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Λάρισας και στην δεξίωση που ακολούθησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όπου συνεχάρη για το έργο και την προσφορά τους τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, υποστράτηγο Αστ. Μαντζιώκα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας Αγ. Χαρακόπουλο και τους παριστάμενους μάχιμους ένστολους της ΕΛ. ΑΣ.

Επιπροσθέτως η κ. Καραλαριώτου αναφέρει στο μήνυμα της: Τιμούμε σήμερα το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία διαχρονικά, είτε σε καιρούς κρίσης (περίοδο πανδημίας, φύλαξης των συνόρων, ιδιαίτερα στον Έβρο), είτε σε ζητήματα καθημερινότητας (πάταξης της εγκληματικότητας), είτε σε έκτακτες καταστάσεις φυσικών καταστροφών, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια στον Έλληνα πολίτη. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που περιστατικά παραβατικότητας και εγκληματικότητας έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό στην κοινωνία, η συμβολή της ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση τους είναι σημαντική.

Η Ελληνική Πολιτεία τιμά με νόμο την ΕΛΑΣ και αναγνωρίζει την προσφορά της στους πολίτες, στην κοινωνία και στην πατρίδα. Ταυτόχρονα τιμούμε κι όσους θυσίασαν τη ζωή τους, ερχόμενοι σε ρήξη με την αδικία και την παραβατικότητα. Η σημερινή ημέρα αποτελεί και ημέρα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής σε όσους θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος. Εύχομαι ο Άγιος Αρτέμιος να ευλογεί και να προστατεύει τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας από κάθε κίνδυνο στο ανεκτίμητο, για την κοινωνία μας, έργο τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ