ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Ή ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Λάρισα

Στο πλαίσιο της “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει” και της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της πόλης, δυο σημαντικές αλληλένδετες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022. Οι δυο δράσεις θα υλοποιηθούν παράλληλα, η πρώτη σε ένα χώρο τέχνης και πολιτισμού την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, και η δεύτερη σε ένα χώρο καινοτομίας και εξωστρέφειας το Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Η πρώτη δράση αφορά στη συνάντηση φορέων του δικτύου Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει κατά την οποία θα οριστικοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης για το έτος 2023. Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της συνάντησης του Ιουνίου (23.06.22) όπου οι φορείς μοιράστηκαν ιδέες και προτάσεις για νέες δράσεις και συνεργασίες οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα του Σχεδίου Δράσης. Την Τρίτη 25.10.22 προσκαλούνται εκ νέου φορείς (δημόσιοι και ιδιωτικοί), Σύλλογοι, Επιστημονικές Ενώσεις, Εθελοντικές Οργανώσεις και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Πανεπιστημίου των Πολιτών στη Δημοτική Πινακοθήκη Γ.Ι. Κατσίγρα (Λεωφ, Γεωρ. Παπανδρέου 2), ώρες 18:30-21:30, να δουλέψουν ομαδικά και να καταθέσουν σκέψεις και ιδέες για το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης και τον ενεργό ρόλο που επιθυμούν να έχουν σε μια ή περισσότερες προτεινόμενες δράσεις. Η συνάντηση θα περιλαμβάνει επίσης σύντομες εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες.

Για δηλώσεις συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/1PHqy0LnuOlMgjR6cq3u-_jFuXdW-6DAm9jOkmA0R6oo/edit

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τμήμα Διά Βίου Μάθησης Δ. Λαρισαίων: 2410680249, 2410680250, 2410680215
email: learning-city@larissa.gov.gr

Η δεύτερη δράση αφορά στην συνάντηση – εκδήλωση “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ή πώς αλλάζω την πόλη μου” κατά την οποία το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), με την συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας, καλεί νέους/ες, ενεργούς πολίτες και φορείς που ασχολούνται με τη νεολαία, στο coworking space του JOIST Innovation Park (Βαλτετσίου & Τριπόλεως, Λάρισα), ώρες 16:30 – 20:30.

Στην εκδήλωση οι νέοι θα παρουσιάσουν εναλλακτικά την Λάρισα σε άλλους νέους και όλοι θα πάρουν τον πρωτότυπο χάρτη ΜΑΚΕ USE για να περιηγηθούν και να μάθουν πώς να μαθαίνουν την πόλη τους. Επίσης θα παρουσιαστεί ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο (ENACTING) το οποίο διατίθεται ελεύθερα και διευκολύνει την παραγωγή κοινωνικών ντοκιμαντέρ από όλους, έχοντας ως στόχο να αλλάξει ριζικά την εκπροσώπηση και δημοκρατική συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο. Τέλος, οι συμμετέχοντες στην συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για δυνατότητες συμμετοχής σε πλήρως χρηματοδοτούμενα ταξίδια στην Ευρώπη για νέους και νέες ηλικίας 16-30 ετών μέσω των δικτύων ROOTS&ROUTES International και Generation Europe, όπου κάθε χρόνο σχηματίζονται διεθνείς κοινότητες νέων καλλιτεχνών και νέων ενεργών πολιτών στα κοινά του τόπου τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/cYwtN3GBt4NFVHLn6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 60 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ: 2410531778
email: makeuse@smouth.com

Οι πολίτες της Λάρισας και οι φορείς της συνεργάζονται και συνδιαμορφώνουν προοπτικές για το μέλλον για μια πόλη βιώσιμη με ευημερία και εξωστρέφεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ