Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο Χρήστος Κέλλας με τον Χρήστο Κίττα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στην τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον π. πρύτανη και ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Κίττα, παρέστη ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος προσκλήθηκε στην τελετή από τον συνάδελφό του και πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Αθανάσιο Δημόπουλο, συνεχάρη θερμά τον Χρήστο Κίττα, τόσο για την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση που έλαβε όσο και για την ομιλία που πραγματοποίησε, μετά από την επίδοση προς αυτόν της τιμητικής περγαμηνής και πλακέτας. Ειδικότερα, μετά την παρουσίαση του έργου και την ανακήρυξή του ως επίτιμου καθηγητή, ο Λαρισαίος π. πρύτανης του ΕΚΠΑ ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την τιμητική διάκριση, εστιάζοντας στις προοπτικές εμβάθυνσης της επιστημονικής έρευνας στο μέλλον και αναδεικνύοντας τις σύγχρονες μαθησιακές προκλήσεις.

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Χρήστο Κίττα, του οποίου υπήρξε φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφενός, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της ιατρικής στην Ελλάδα και, αφετέρου, για την προσφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Επισήμανε, δε, πως «οι Λαρισαίοι νιώθουμε περήφανοι για τη σταδιοδρομία του συντοπίτη μας αλλά και ευγνώμονες και τη συμβολή του στη δημιουργία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ συνεχάρη τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, την αντιπρύτανη, Χαρά Σπηλιοπούλου, τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Εμμανουήλ Πικουλή, και τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Γεράσιμο Σιάσο, για τη διοργάνωση της τελετής. Επίσης, σημείωσε ότι «οι ομότιμοι καθηγητές του ιδρύματος συνθέτουν μία ανεξάντλητη δεξαμενή γνώσεων, η οποία αποτελεί ανεκτίμητο εφόδιο για την εξέλιξη τόσο των εν ενεργεία διδασκόντων όσο και των φοιτητών».

Ο Λαρισαίος ιατρός, μετά το πέρας της εκδήλωσης, αποχώρησε από τη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
«Με πολλή χαρά παρευρέθηκα, σήμερα, στην τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον δάσκαλό μου, π. πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και συντοπίτη μας, καθηγητή Χρήστο Κίττα, ο οποίος έχει διακονήσει το ιατρικό λειτούργημα και το ελληνικό πανεπιστήμιο με συνέπεια και ανιδιοτέλεια επί δεκαετίες.

Η τιμή προς το πρόσωπό του αντανακλάται σε όλους τους μαθητές και τους συνεργάτες του καθώς και σε όλους τους Λαρισαίους. Η επιτυχία του μας υπενθυμίζει ότι ο Νομός μας αναδεικνύει διαχρονικά λαμπρούς επιστήμονες, που έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.

Εύχομαι στον Χρήστο Κίττα να είναι γερός και να συνεχίσει να υπηρετεί την ιατρική επιστήμη για πολλά χρόνια ακόμη, συνιστώντας υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού για τη νέα γενιά και τους συναδέλφους του αύριο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ