ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ «ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ» ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου για την απώλεια της Μαίρης Ν. Ράπτου

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος πληροφορηθείς την εκδημία την Μαίρης Ράπτου, ιδρύτριας των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα σημαντικά πρόσφερε στην τοπική μας κοινωνία τη μεγάλη “δεσποινίδα” της εκπαίδευσης της Λάρισας, που πλέον δεν είναι μαζί μας. Η “δεσποινίς” Μαίρη Ράπτη που επί δεκαετίες διηύθυνε τα ομώνυμα Εκπαιδευτήρια Ράπτου γαλούχησε γενιές Λαρισαίων, προσφέροντάς τους όχι μόνο υψηλής ποιότητας παιδεία, αλλά, κυρίως, μεταλαμπαδεύοντας αρχές και αξίες.

Το σχολείο της Ράπτου πρωτίστως διαμόρφωνε χαρακτήρες. Αφιερώνοντας τη ζωή της στην εκπαίδευση με βάση τις χριστιανικές εντολές και την αγάπη στην πατρίδα, κατάφερε τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου να καταστούν ένα από τα τοπόσημα της πόλης.

Φεύγει σε μια ηλεκτρισμένη συγκυρία για το μέλλον του δημιουργήματός της. Ευχής έργο θα ήταν στη μνήμη της να καταστεί εφικτό ένα νέο ξεκίνημα για τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, με βάση την παρακαταθήκη αρχών της δεσποινίδος.
Ο Θεός να την αναπαύσει εν χώρα ζώντων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ