ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΩΣΗΣ ΣΕ ΧΕΡΣΑΙΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η παρέμβαση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας που επισημαίνει ότι την τελευταία στιγμή έφυγε από Λάρισα για την Αγχίαλο η βάση των εναέριων μέσων

Στις 3/11/22 έλαβε μέρος στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής προστασίας που προβλέπει τη δημιουργία Εθνικού μηχανισμού Εναέριας έρευνας και διάσωσης στον χερσαίο χώρο. Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για μια ακόμη φορά ο νομός Λάρισας ήταν εκτός σχεδιασμού και μάλιστα την τελευταία στιγμή και με “νομοτεχνικη βελτίωση” άλλαξε η βάση ετοιμότητας εναερίων μέσων από την Λάρισα στην Αγχίαλο.

Αναρωτιόμαστε με ποια κριτήρια έγινε αυτή η “βελτίωση”, από τη στιγμή που στον νομό Λάρισας υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του Ολύμπου, με αυξημένη επισκεψιμότητα, μεγάλο αριθμό ατυχημάτων που είναι αναγκαία η χρήση εναέριων μέσων διάσωσης λόγω του δύσβατου ορεινού όγκου και στα οποία επεμβαίνει η 8η ΕΜΑΚ, η οποία εδρεύει στη Λάρισα.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός δημιουργήθηκε για να υπάρχει άμεση και γρήγορη ανταπόκριση σε συμβάντα διάσωσης ορεινών όγκων και δυστυχώς ο Όλυμπος κατέχει μια άτυπη “πρωτιά” σε τέτοια συμβάντα.Αρα η απορία όλων μας είναι ποιόν εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή της βάσης ετοιμότητας. Γιατί σίγουρα δεν εξυπηρετεί τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε ο μηχανισμός δηλαδή την γρηγορότερη ανταπόκριση. Άξιο αναφοράς δε, είναι ότι η βάση στην Αγχίαλο είναι η μοναδική βάση η οποία δεν είναι στην ίδια πόλη στην οποία εδρεύει η ΕΜΑΚ.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ως προτεραιότητα να αναδείξει το θέμα ώστε να διορθωθεί η συγκεκριμένη αδικία και καλεί όλους τους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση, κάτι το οποίο έγινε και με την παρέμβαση του βουλευτή ΝΔ Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα την ημέρα ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου. Ευελπιστούμε στη βοήθεια όλων για μια απόφαση η οποία στοχεύει στο κοινό όφελος όλων των συμπολιτών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ