Απάντηση του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας σε δημοσίευμα του paidis.com

Από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας πήραμε την παρακάτω απάντηση στο σημερινό ρεπορτάζ του paidis.com για τη γιορτή του Πολυτεχνείου, την οποία υπογράφει η διευθύντρια του σχολείου:

«Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα στην ενημερωτική ιστοσελίδα Paidis.com καταγγελία «γονέων και εκπαιδευτικών» του Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας περί δήθεν μη έγκρισης αίτησής μας προς Χριστιανικό σωματείο για παραχώρηση της αίθουσάς του για τη γιορτή του Πολυτεχνείου.

Τέτοιο αίτημα ουδέποτε υπεβλήθη για τη συγκεκριμένη γιορτή στο σωματείο, το οποίο παραδοσιακά και χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, μας παραχωρεί πολύ πρόθυμα την αίθουσά του όποτε τη ζητούμε και τους έχουμε επανειλημμένα ευχαριστήσει δημόσια για αυτό.

Για παιδαγωγικούς λόγους επιλέξαμε στη Γιορτή του Πολυτεχνείου να γίνει παρουσίαση υλικού και συζήτηση στις τάξεις με βάση υλικό αφόρμησης, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν με ακρίβεια το νόημα της ημέρας και τα υψηλά μηνύματα της αντίστασης της νεολαίας στη δικτατορία.

Το σχολείο μας διαθέτει πέντε αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες, καθώς και προτζέκτορες και λάπτοπ στις υπόλοιπες επτά αίθουσες και μια εφεδρεία άλλων μηχανημάτων για αντικατάσταση σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Άρα και το περί ελλιπούς εξοπλισμού είναι ανακριβές.

Εκτιμούμε σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι κατανοείτε την ανάγκη που έχουν τα πειραματικά σχολεία για δική τους αίθουσα εκδηλώσεων και θεωρούμε τις προθέσεις σας ως προς το σχολείο μας αγαθές, αλλά θα σας παρακαλούσαμε μελλοντικά να ερωτάται και η διοίκηση του σχολείου όταν κάνετε το ρεπορτάζ σας, προς αποφυγήν αναγραφής ανακριβειών, που μόνο κακό κάνουν και στο μέσο σας και στο σχολείο μας».

Σ.Σ.: Με την απάντησή της στο paidis.com η διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας, διαψεύδει γονείς μαθητών που μας ενημέρωσαν για το ρεπορτάζ.

Παράλληλα αφού η ίδια, όπως και εκπαιδευτικοί του σχολείου που μίλησαν στη σελίδα, παραδέχεται ότι οι άλλες εκδηλώσεις γίνονταν στην αίθουσα του σωματείου, επικαλείται (γενικά και αόριστα) παιδαγωγικούς λόγους που οδήγησαν το σχολείο να κάνει κατακερματισμένη τη γιορτή του Πολυτεχνείου, ανά τμήμα. Αλήθεια ποιοί είναι αυτοί οι παιδαγωγικοί λόγοι που υπαγόρευσαν στο σχολείο, ειδικά το Πολυτεχνείο να γιορταστεί στις αίθουσες ξεχωριστά για κάθε τμήμα;

Το νόημα και τα υψηλά μηνύματα του ΟΧΙ και της Εθνικής Αντίστασης, ή το νόημα και τα υψηλά μηνύματα της Επανάστασης του ’21 περνάνε πιο εύκολα στις μαζικές εκδηλώσεις, ενώ το νόημα και τα υψηλά μηνύματα του Πολυτεχνείου απαιτούν εκδηλώσεις ανά τμήμα για να περάσουν;

Από πότε οι γιορτές του Πολυτεχνείου, όταν δεν συντρέχουν λόγοι όπως της πανδημίας του κορωνοϊού, γιορτάζονται ανά τμήμα και όχι από όλο το σχολείο μαζικά σε μία εκδήλωση, όπως όλες οι άλλες επετειακές σχολικές εκδηλώσεις;

Αλήθεια, αν το σχολείο διέθετε δική του αίθουσα εκδηλώσεων, πάλι η κυρία διευθύντρια για …παιδαγωγικούς λόγους θα κατακερμάτιζε τη γιορτή του Πολυτεχνείου;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ