Απαραίτητη η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ο Χρήστος Καπετάνος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας

«H προσφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νομό μας αλλά κι εν γένει στη Θεσσαλία, ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών και των πυρκαγιών σε καλλιέργειές του νομού μας αλλά και της έγκαιρης αντιμετώπισης των συνεπειών κάθε φυσικής καταστροφής, είναι ανεκτίμητη», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας κ.Χρήστος Καπετάνος, επισκεπτόμενος την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση, τη λειτουργία αλλά και το έργο της Υπηρεσίας.

O Λαρισαίος πολιτικός επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, κ. Ευάγγελο Φαλάρα, τον Διοικητή του νομού Λάρισας, κ. Νίκο Μητσογιάννη, τον Διοικητή Πρώτου Σταθμού κ. Γεώργιο Βαρδάτσικο και τους μάχιμους πυροσβέστες του σώματος, αναφορικά με το έργο και τις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υποστελέχωσης ορισμένων υπηρεσιών και τμημάτων. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, η Λάρισα, αν και είναι επανδρωμένη με έμψυχο δυναμικό αποτελούμενο από πολλούς άνδρες αλλά και γυναίκες, αυτό κατανέμεται σε πολλές υπηρεσίες, όπως στην ΕΜΑΚ, την Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας κ.α.

Με το πέρας της επίσκεψης ο κ. Καπετάνος δήλωσε τα εξής: «Η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με την πρόσληψη περισσότερων μάχιμων πυροσβεστών που θα είναι σε ετοιμότητα να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές και τα φυσικά οικοσυστήματα αποτελεί ανάγκη, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κλιματικής αλλαγής.

Αν και οι ανάγκες της υπηρεσίας βαίνουν αυξανόμενες, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι στηρίζει εμπράκτως το «μάχιμο» της πυροσβεστικής της χώρας μας. Οι προσλήψεις εποχικών και μόνιμων πυροσβεστών καθώς και η ενίσχυση του στόλου της θα συνδράμουν σημαντικά το έργο της. Πρέπει και η Λάρισα να τύχει της ενίσχυσης που απαιτείται.

Οφείλουμε τις ευχαριστίες μας στους γενναίους άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς χάρη σε αυτούς αισθανόμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ