Θανάσιμος κίνδυνος για την ανθρωπότητα οι επίμονοι Ουκρανικοί βομβαρδισμοί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας που υποστηρίζει ότι μοναδική ελπίδα είναι το Αντιπολεμικό Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Οι επίμονοι ουκρανικοί βομβαρδισμοί των τελευταίων ημερών στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι όχι μόνο για τη γύρω περιοχή αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη αφού πρόκειται για πυρηνικό σταθμό που διαθέτει έξι αντιδραστήρες με ουράνιο 235, το οποίο έχει χρόνο ημιζωής 704 εκατομμύρια χρόνια.

Ο διεφθαρμένος ηγέτης της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να εξαπατήσει το ΝΑΤΟ και να οδηγήσει ολόκληρο τον κόσμο, μέσω Πολωνίας, στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχειρεί τώρα να προκαλέσει ανυπολόγιστη πυρηνική καταστροφή. Επιτίθεται μετά μανίας στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης στη Ζαπορίζια ο οποίος βρίσκεται υπό Ρωσικό έλεγχο και είναι ευτύχημα που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί διαρροή ραδιενέργειας.

Σήμα κινδύνου και από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) του ΟΗΕ , αλλά και τεράστιες οι ευθύνες του. Οι επανειλημμένοι βομβαρδισμοί του πυρηνικού σταθμού έχουν οδηγήσει σε ανησυχίες για το ενδεχόμενο να προκαλέσουν ένα σοβαρό ατύχημα μόλις 500 χλμ. από τον τόπο του χειρότερου πυρηνικού δυστυχήματος στον κόσμο, την καταστροφή του Τσέρνομπιλ το 1986. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ΔΟΑΕ του ΟΗΕ Rafael Grossi δήλωσε : «Τα νέα από την ομάδα μας χθες και σήμερα το πρωί είναι εξαιρετικά ανησυχητικά». << Τα πλήγματα κατά του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια είναι απολύτως εσκεμμένα και στοχευμένα >> και χαρακτήρισε << εξαιρετικά σοβαρή >> την κατάσταση.

Εξέφρασε δε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι << ορισμένοι θεωρούν ότι ο πυρηνικό σταθμός αποτελεί νόμιμο στρατιωτικό στόχο>>. <<Τέτοιες επιθέσεις κινδυνεύουν να προκαλέσουν μια μεγάλη πυρηνική καταστροφή>>.

Ο ΔΟΑΕ, ως έγκυρος και ανεξάρτητος οργανισμός, πρέπει να σταματήσει τις γενικές και αφηρημένες καταδίκες και να κατονομάσει με απόλυτη σαφήνεια τους Ουκρανούς, ως τους πραγματικούς υπεύθυνους των συνεχών βομβαρδισμών στον πυρηνικό σταθμό. Ήρθε η ώρα να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Διαφορετικά οι Ουκρανοί εθνικιστές δεν πρόκειται να σταματήσουν. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις. Είναι εξωφρενικοί οι ισχυρισμοί της προπαγάνδας του Κιέβου που αναπαράγεται από διεθνή συστημικά ΜΜΕ ότι η Ρωσική πλευρά βομβαρδίζει τους δικούς της στρατιώτες που φυλάγουν και υπερασπίζονται τον πυρηνικό σταθμό .

Η λεγόμενη Δύση είναι συνεργός στα εγκλήματα που διαπράττει η Ουκρανία παίζοντας με τη φωτιά.

Η λεγόμενη δύση , η Κυβέρνηση και τα συστημικά κόμματα, καθησυχάζουν και αποπροσανατολίζουν συστηματικά τους λαούς από τις σοβαρές πλευρές των εξελίξεων. Το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά πραγματοποιώντας χονδροειδείς και ανεύθυνες προκλήσεις κατά του Πυρηνικού Σταθμού και την ίδια στιγμή η Δύση συνεργεί στα εγκλήματα που διαπράττονται. Οι χώρες της Ευρώπης οφείλουν να επιβάλουν στην Ουκρανία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, διότι τίθεται σε κίνδυνο όλη η ήπειρος.

Μεγάλοι κίνδυνοι απορρέουν για τον λαό και τη χώρα από την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η χώρα μας συμμετέχει στον πόλεμο με κυρώσεις, με αποστολή πολεμικού εξοπλισμού, με την αξιοποίηση των βάσεων από τη Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, με αποστολή διμοιρίας αντιαρματικών στη Βουλγαρία απέναντι στη Ρωσία. Συμμετέχει επίσης με τη νέα Αμερικανική βάση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV MQ-9 Reaper που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, καθώς και με τη συμμετοχή από την 19η Σεπτεμβρίου έως και την 18η Νοεμβρίου στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ στην Λάρισα με την επωνυμία «CPX European Union Integrated Resolve 22 » (CPX EU IR 22).

Σκοπός της άσκησης ήταν << η βελτίωση και η ενίσχυση της ικανότητας της ΕΕ να ανταποκρίνεται σε μια σύνθετη κρίση υβριδικού χαρακτήρα, τόσο με εσωτερική όσο και με εξωτερική διάσταση >> .

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες αλλά βαριές ευθύνες έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ψήφισαν μαζί την Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, τάχτηκαν με την πλευρά της λεγόμενης δύσης στέλνοντας πολεμικό υλικό στο φασιστικό καθεστώς Ζελένσκι και στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν μία ακόμα ενίσχυση της ΕΕ προς την Κυβέρνησή του.

Επιπροσθέτως ψήφισαν την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου. Με την πολιτική τους μεγαλώνει ο κίνδυνος η χώρα μας να γίνει στόχος αντιποίνων και να βρεθεί μπλεγμένη σε μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση, που δεν θα αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Υπάρχει ελπίδα;

Μαζί με τους κινδύνους, οφείλουμε να μηδενίσουμε, μια ανεπανόρθωτη πυρηνική καταστροφή. Στη ζοφερή κατάσταση που ζούμε, αποτελούν ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας οι αγώνες και οι πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη χώρα μας και σε πολλές χώρες, ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή σε αυτόν, ενάντια στους υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενάντια στις συνέπειες της ενεργειακής φτώχειας και ακρίβειας, ενάντια στην προσπάθεια να φορτωθεί για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων ο λογαριασμός του πολέμου .

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους/ες και τους καλούμε να συμπορευτούμε ξεπερνώντας το κλίμα της αναμονής και του εφησυχασμού ώστε :

– Να αναπτυχθεί ένα αντιπολεμικό κίνημα που θα επιδιώκει και θα επιβάλει τον τερματισμό του αιματηρού πολέμου .

– Να σταματήσει αμέσως κάθε συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που διεξάγουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού και μέσων από την Ελλάδα.

– Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις ΝΑΤΟ – ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Τα ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να σταματήσουν να είναι στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα αλλά και στόχοι αντιποίνων.

– Κανένα Ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

– Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, γιατί έχουν εκτός των άλλων και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον Ελληνικό λαό.

– Να δυναμώσουμε την πάλη για την άμεση αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ – ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

– Όχι στις Νατοϊκές δαπάνες. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της δημόσιας παιδείας.

– Να απομονώσουμε κάθε φασιστική, εθνικιστική και ακροδεξιά φωνή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ