Χαμός για το άγαλμα της «υδροχοούσας χωρικής» του Αμπελώνα στο δ.σ. του δήμου Τυρνάβου

Ερωτήσεις για το άγαλμα της «υδροχοούσας χωρικής» του Αμπελώνα δέχθηκε από τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη ο δήμαρχος Τυρνάβου με αφορμή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τις οποίες έγιναν αποκαταστάσεις ζημιών στο άγαλμα ύστερα από την ακτιβίστικη ενέργεια δημοτών που για να δείξουν τη διαφωνία τους με την απόφαση να μετατραπεί σε γλάστρα η βάση του αγάλματος στην οποία λειτουργούσε σιντριβάνι έβγαλαν συμβολικά χώμα από τη βάση.

Ο κ. Ροντούλης ζητούσε επίμονα να ενημερωθεί για το ποιές ζημιές προκλήθηκαν από τους πολίτες στο άγαλμα σημειώνοντας ότι αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα αποβάλει από την παράταξη τοπικό σύμβουλο που συμμετείχε στην ακτιβίστικη ενέργεια.

Οπως αποδείχθηκε από τη συζήτηση και την απάντηση του δημάρχου οι δημότες δεν έκαναν κάποια ζημιά και ότι η ανακοίνωση αφορούσε φθορές που προϋπήρχαν στη βάση του αγάλματος.

Αυτή η εξέλιξη ήταν που προκάλεσε αντιδράσεις από τον κ. Ροντούλη και άλλους συμβούλους που κατηγόρησαν τον δήμαρχο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ενώ στη συνέχεια της συζήτησης και με δεδομένο ότι υπάρχει απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για επαναλειτουργία του σιντριβανιού, ο κ. Κόκουρας αφού τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να επαναλειτουργήσει γιατί καταστράφηκε ο μηχανισμός, σημείωσε ότι υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας για μετατροπή του σιντριβανιού σε γλάστρα, τοποθέτηση που αμφισβητήθηκε από τον τοπικό σύμβουλο Ν. Κουβέλα που ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Με αφορμή τη διχογνωμία ο κ. Ροντούλης κάλεσε και τον επικεφαλής της «Πόλης που Θέλουμε» Σάμερ Αμάρι να πάρει θέση και να ζητήσει ενημέρωση από την πρόεδρο της κοινότητας που ανήκει στην παράταξή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ