Με καθυστέρηση 3 ετών ο δήμαρχος Τυρνάβου έκανε επικίνδυνες κακοτεχνίες αλλά ο ίδιος λέει πως «φταιν οι υπηρεσίες»

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας δήμου Τυρνάβου

Στις υπηρεσίες χρεώνει τις κακοτεχνίες με τις οποίες ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου Τυρνάβου – Αμπελώνα, καθώς και την καθυστέρηση της υλοποίησής της για 3 χρόνια ο Δήμαρχος Τυρνάβου.

Το έργο έρχεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή (ενταγμένο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι ενέργειες έναρξης των εργασιών από το 2019. Το έργο προέβλεπε την ασφαλτόστρωση του δρόμου που ενώνει τον Τύρναβο με τον Αμπελώνα και ξεκινά πίσω από το Οινοποιείο του Συνεταιρισμού. Προβλέπονταν σταθερό πλάτος οδοστρώματος με ερείσματα και στις δύο πλευρές. Το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με ένα μεγάλο κομμάτι του να μην έγινε σύμφωνα με την μελέτη.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να εκτίθενται σε κινδύνους οι διερχόμενοι. Παράδειγμα η δημοσιοποίηση της εμπειρίας και της ζημιάς που έπαθε ο κ. Κουτσοδήμος (πρώην αντιδήμαρχος που με τις ενέργειές του μάλιστα είχε εγκριθεί η κατασκευή του έργου).

Και τι λέει ο Δήμαρχος για όλα αυτά;

Ποιος φταίει για την καθυστέρηση; Οι υπηρεσίες

Ποιος φταίει για τις κακοτεχνίες; Οι υπηρεσίες.

Δεν αποδέχομαι τη στάση του Δημάρχου. Οι υπηρεσίες διαχειρίζονται τις υποθέσεις του Δήμου εντός νομικών, οικονομικών και χρονικών πλαισίων που τίθενται. Τα όποια διαδικαστικά κωλύματα εμφανίζονται θα πρέπει ο Δήμαρχος να ενεργεί, ώστε να ξεπερνιούνται.

Η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δήμαρχο. Όμως απ’ ότι φαίνεται, ο κ. Κόκουρας δυσκολεύεται να αναλάβει τον ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες.

Πρέπει επιτέλους να ενεργήσει και να ενεργήσει γρήγορα.

Πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου πριν έρθουν τα χειρότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ