ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜεΑ στις 3 Δεκεμβρίου και με βασικό σύνθημα το “Μη με λυπάσαι! Θέλω να με σέβεσαι!”, οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου ετοίμασαν για τους μαθητές τους μια σειρά από  δραστηριότητες που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σε θέματα ΑΜεΑ και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα είδη της αναπηρίας, τις καθημερινές δυσκολίες, τα ίσα δικαιώματα στη ζωή και την εκπαίδευση, καθώς επίσης και για θέματα ένταξης και συμπερίληψης παιδιών ΑΜεΑ στα τυπικά σχολεία.

Στις τάξεις τους διάβασαν κείμενα, παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικές με το θέμα, έφτιαξαν αφίσες και εκφράστηκαν καλλιτεχνικά. Στην αυλή του σχολείου οι μικροί μαθητές “δοκίμασαν” βιωματικά πως είναι να είσαι άτομο με αναπηρία, πως γίνεται κάποιος οδηγός και βοηθός και τέλος, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παραολυμπιακά αθλήματα.

Μικρές δράσεις με μεγάλη αξία για τα παιδιά αφιερωμένες στα άτομα με αναπηρία που καθημερινά δίνουν τεράστιο αγώνα για τα αυτονόητα: ισότητα, αποδοχή, σεβασμό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ