ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλα τα χωριά του Δήμου Τεμπών τηρώντας τα θρησκευτικά έθιμα και την παράδοση της πατρίδας μας.
Ανήμερα των Θεοφανείων, στο Συκούριο, πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού που τελέστηκε από τον εφημέριο του χωριού π. Γεώργιο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Ζήσης Γκανάτσιος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, ο τοπικός σύμβουλος κ. Γιώργος Λιόγκας, η τοπική σύμβουλος κα. Όλγα Μπακαγιάννη, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί πιστοί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η δημοτική Αρχή ευχήθηκε στις εορτάζουσες κσι στους εορτάζοντες και αντάλλαξε ευχές με τους συμπολίτες.
Την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, μετέβη στους Γόννους για να παρακολουθήσει τις θρησκευτικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις ενόψει των Θεοφανείων.

Στη γέφυρα και στα νερά του μεγάλου ρέματος πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Σύμφωνα με το τελετουργικό νεαροί καταδύθηκαν στα παγωμένα νερά, αψηφώντας το κρύο και έπεσαν για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.
Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο νεαρός μαθητής του Λυκείου Γόννων κ. Πασχάλης Αλεξόπουλος.

Με το τέλος των θρησκευτικών εορτών, οι πιστοί και οι επισκέπτες των Γόννων, μετέβησαν στην πλατεία του χωριού, όπου παρακολούθησαν τις παραδοσιακές εκδηλώσεις “Λουγκατσάρια”, από τον Μορφωτικό Σύλλογο-Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Στη συνέχεια, έλαβαν χώρα παραδοσιακοί χοροί.

Στις εκδηλώσεις εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόννων κ. Βασίλειος Σίμος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Γεώργιος Ντόντος, η Βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, η τοπική σύμβουλος κα. Ιωσηφίνα Δημερά, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες.

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ανέφερε: “Τα Θεοφάνεια είναι η πρώτη Δεσποτική γιορτή μετά αυτής της Πρωτοχρονιάς. Είναι η γιορτή της φανέρωσης της Αγίας Τριάδας. Είναι η γιορτή της βάπτισης του Ιησού Χριστού, της αναγέννησης, της αναδημιουργίας και του φωτός στις ζωές μας. Γιορτάζοντας τα Θεοφάνεια, καθαγιάζονται και οι ψυχές μας. Εύχομαι ολόψυχα καλή φώτιση, σύμπνοια, αγάπη, ειρήνη και ευημερία. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες και καλή φώτιση!”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ