Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Απαξίωση των πολιτικών υπάλληλων του Στρατού Ξηράς συνιστά ο αποκλεισμός τους από το δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών των Λεσχών του Στρατού Ξηράς» σημειώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την υπ.αρ. 319- 18/01/2023 επιστολή του Συλλόγου Υπάλληλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Νομού Λάρισας με θέμα «Κατατεθέν Σχέδιο Νόμου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Σύμφωνα με την επιστολή, το άρθρο 20 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2023 στη Βουλή με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», διαγράφει τους πολιτικούς υπάλληλους του Στρατού Ξηράς από τους δικαιούχους χρήσης των υπηρεσιών των Λεσχών του Στρατού Ξηράς.

Επισημαίνεται ότι ενώ υπήρχε «ένα νομοθετημένο και ξεκάθαρο δικαίωμα χρήσης των Λεσχών», πλέον οι πολιτικοί υπάλληλοι του Στρατού Ξηράς εξαιρούνται παντελώς από τη χρήση των Λεσχών και ζητείται «να γίνει ξεκάθαρο και σαφές ότι δικαιούχοι της χρήσης των Λεσχών του Στρατού Ξηράς είναι και οι αντίστοιχοι πολιτικοί υπάλληλοι χωρίς συνδρομή.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ