ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα-έγκλημα προστέθηκε στην ήδη μεγάλη λίστα των ατυχημάτων σε χώρους εργασίας, όταν μεγάλο αντικείμενο τόνων που μεταφέρονταν από γερανογέφυρα, έπεσε καταπλάκωσε το πόδι εργαζόμενου στο εργοστάσιο του ΑΡΜΟΥ. Παραλίγο να θρηνήσουμε ακόμη έναν νεκρό εργάτη επειδή η εργοδοσία αρνείται να πάρει τα επαρκή και απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Και μάλιστα σε ένα εργοστάσιο όπου πριν λίγα χρόνια υπήρξε θανατηφόρο ατύχημα!

Ακόμη κι αν προσπαθήσουν για ακόμη μια φορά να ρίξουν το φταίξιμο στους εργαζόμενους, τόσο η εργοδοσία όσο και η κυβέρνηση είναι το ίδιο υπεύθυνοι! Αντιμετωπίζουν τους εργάτες στα αναλώσιμα εργαλεία προκειμένου να τους βγάλουν τη δουλειά. Μπροστά στην αύξηση των κερδών τους δε δίνουν δεκάρα αν καθημερινά οι συνθήκες εργασίας βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή των εργατών.

Κεφάλαιο και κυβέρνηση θέτουν καθημερινά υπό αμφισβήτηση το πιο απλό και πιο ουσιαστικό. Ότι εργαζόμαστε προκειμένου να μπορέσουμε να ζήσουμε! Και θέλουμε να επιστρέφουμε σπίτι μας. Αλώβητοι! Δεν είμαστε εργαλεία ούτε εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης!

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα και καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούμε, για να δυναμώσει η φωνή μας μέσα από τους αγώνες μας! Να διεκδικήσουμε μέτρα και μέσα ασφαλείας σε κάθε εργασιακό χώρο. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

Να μη γίνουν οι ζωές και τα δικαιώματά μας, θυσία στο βωμό τους κέρδους τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ