ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…

Ανακοίνωση της παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε» με αφρμή τη νέα κλοπή στο αμαξοστάσιο και την εγκατάλειψη των δημοτικών κτιρίων σε Τύρναβο και Αμπελώνα

Με αφορμή την πρόσφατη κλοπή που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό αμαξοστάσιο, γεγονός που επαναλαμβάνεται για 3η φορά τα τελευταία 2-3 χρόνια, μας κάνει να αναρωτιόμαστε διακαώς για την εκνευριστική απάθεια και αδιαφορία της δημοτικής αρχής να περισώσει οτιδήποτε λαμβάνει δημόσιας προστασίας και φροντίδας.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την διατήρηση της ασφάλειας των δημοτικών χώρων, κάτι που αποδεικνύεται από την έλλειψη τοποθέτησης νέου συστήματος ασφάλειας και επίβλεψης για το χώρο (όπως είναι για παράδειγμα η τοποθέτηση κάμερας και συναγερμού), μιας και το παλιό σύστημα εξοπλισμού δεν λειτουργούσε (δεν σκέφτηκαν ούτε την αντικατάστασή του!).

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος της κλοπής των μηχανημάτων ανέρχεται στις 6.000 ευρώ, είναι κατάντια για τον τόπο να παραμένει η περιουσία του δήμου απροστάτευτη και παρατημένη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την έλλειψη συντήρησης και εγκατάλειψη αρκετών δημοτικών κτιρίων όπως είναι για παράδειγμα το κατεστραμμένο θέατρο στο Λατόμι, ο χώρος της Τούμπας, το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, το Χαμάμ, τα κτίρια στο πάρκο και στην κεντρική πλατεία του Αμπελώνα, τα οποία δημιουργούν μια εικόνα παρακμής και απέχθειας για την διατήρηση των πολιτιστικών κτιρίων-μνημείων, παρατηρούμε ανευθυνότητα και έλλειψη άμεσης δράσης και πρωτοβουλίας ως προς την κατεύθυνση της διατήρησης των δημοτικών κτιρίων σε “υγιή” κατάσταση.

Πρέπει συνεπώς η δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα την ευθύνη για την προστασία της δημοτικής περιουσίας και να υιοθετήσει ωφέλιμες πρακτικές που θα αποδώσουν άμεσα, όταν διαπιστώνονται κλοπές ή γενικότερα παρανομίες στις υποδομές του δήμου. Η διατήρηση της ασφάλειας για εμάς στην «Πόλη που Θέλουμε» αποτελεί άμεση προτεραιότητα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση τέτοιων χώρων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ