ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου με έντονη αποκριάτικη διάθεση γέμισε σήμερα την πλατεία του Τυρνάβου για να παρακολουθήσει τη χορευτική παράσταση στο πλαίσιο του 4ου Χορευτικού Φεστιβάλ «Χορεύοντας την Αποκριά» που διοργανώθηκε μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω Covid, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου και την ΚΕΔΗΤ.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε χθες Σάββατο, με την εμφάνιση του τμήματος Κρητικών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου και τη συναυλία/γλέντι με το γνωστό συγκρότημα «Βουκολική Διαταραχή».

Σήμερα Κυριακή τον τόνο έδωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στο φεστιβάλ με την παρέλαση που έκαναν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία τα χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από το φιλοθεάμον κοινό.

Στη σημερινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος που καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα συγκροτήματα για τη συμμετοχή τους.

Στη χορευτική παράσταση εμφανίστηκαν τμήματα από τους παρακάτω συλλόγους:

– Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου

– Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου

– Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου

– Σύλλογος Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα»

– Χορευτικός Όμιλος Τυρνάβου «Η Άμπελος»

– Σύλλογος «Γαϊτανάκι-Μπουρανί»

– Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ν. Πολιτείας Ευόσμου.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΛΙΟΥ ΑΡΧΙΜΠΟΥΡΑΝΙΤΗ

Εν τω μεταξύ ο σύλλογος Γαϊτανάκι – Μπουρανί Τυρνάβου πριν ξεκινήσει να χορεύει στην αρχή της παράστασης βράβευσε τον παλιό αρχιμπουρανίτη Στέφανο Μήσιο. Τον κ. Μήσιο βράβευσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ανδρέας Γιαννόπουλος και το μέλος της διοίκησης του συλλόγου Παναγιώτης Παπράς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μήσιος αφού ευχαρίστησε το σύλλογο και το δήμο για την τιμή που του έκαναν ζήτησε από όλους τους νεότερους να διαφυλάξουν το έθιμο του Μπουρανί που έρχεται από τα βάθη των αιώνων.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ