ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ & Γ’ Τάξης του ΕΠΑΛ Τυρνάβου και οι εκπαιδευτικοί του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα το Βόλο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο :

«Τομέας Γεωπονίας – Σπουδές μετά το Λύκειο και αγορά εργασίας», με σκοπό την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές στα τμήματα της Σχολής.

Αρχικά, η εκπαιδευτική ομάδα επισκέφτηκε το τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του πανεπιστημίου από τη Δρ. Κουφοστάθη Ευλαλία κι ενημερώθηκαν από την αναπληρώτρια καθηγήτρια, Λεβίζου Ευθυμία για σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα όπως η ενυδρειοπονία,. Επίσης, επισκέφτηκαν διάφορα εργαστήρια, όπως το εργαστήριο Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας και το εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας, όπου παρακολούθησαν επίδειξη εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας και ευφυούς γεωργίας, στα αγροτικά συστήματα παραγωγής (Drone) από τους Καραμούτη Χρήστο και Καβαλάρη Χρήστο, ενώ ξεναγήθηκαν και στο Μουσείο Εντόμων από τον Ζάρπα Κωνσταντίνο.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος και παρακολούθησαν μαζί με μαθητές άλλων σχολείων μια παρουσίαση του τμήματος από τον αναπληρωτή καθηγητή, Σεραφείμ Παπαδόπουλο. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του τμήματος και άλλα θέματα όπως «η μπλε επανάσταση στη διατροφή», για το οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατόπιν, η εκπαιδευτική ομάδα περιηγήθηκε στο Εργαστήριο Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο των Υδατοκαλλιεργειών κι ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή,
Καραπαναγιωτίδη Ιωάννη και τον Δρ. Ψωφάκη Πιέρ. Τέλος, επισκέφτηκαν το εργαστήριο εκτροφής Γαστερόποδων και ενημερώθηκε από την Μαριάνθη Χατζηιωάννου, τον Δρ. Αποστόλου Κωνσταντίνο και την Δρ . Αποστολογάμβρου Χρυσούλα.

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου ευχαριστεί τους καθηγητές της Σχολής για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον τους, καθώς και για τις πλούσιες σε ερεθίσματα συζητήσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Η επίσκεψη έκλεισε με μια βόλτα στην πόλη και μια ευχάριστη έκπληξη. Μαθητές και καθηγητές συναντήθηκαν με απόφοιτους του σχολείου, φοιτητές πλέον και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προβληματισμούς κι εντυπώσεις, που αφορούν τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ