ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΓΙΑΒΟΛ! ΑΙΜΑ, ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 7 μ.μ., οι εκδόσεις ΠΕΔΙΟ και ο Γιώργος Χαρβαλιάς παρουσιάζουν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας το βιβλίο ορόσημο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια».

Μετά την εξαιρετική απήχηση της εκδήλωσης για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, επόμενος σταθμός επίσημης παρουσίασης του βιβλίου «Γιαβόλ», το οποίο σε τρεις μήνες από την κυκλοφορία του τυπώνει την τρίτη του έκδοση, είναι η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

• ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

• ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, Δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

• ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, Ιατρός – Ιστοριοδίφης

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΒΑΛΙΑΣ, Δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου

Στη διάρκεια της παρουσίασης, θα προβληθούν φωτογραφίες της συλλογής του ερευνητή ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο παρουσιαστής Σ. Πολύζος, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων ΠΑΝΟΣ ΣΑΠΚΑΣ και ο εκδότης ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συμμετέχοντες στο πάνελ θα δεχτούν περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων από το ακροατήριο, και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ