Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ – ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ανακοίνωση της Θεματικής Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων Λάρισας και της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του κόμματος

Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικού βίαιης ρατσιστικής επίθεσης εναντίον μετανάστη εργαζόμενου από τον εργοδότη του, απλά και μόνο γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του! Τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, βίας και εκμετάλλευσης προς εργάτες μετανάστες πληθαίνουν και αναφερόμαστε μόνο σε αυτά που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητα

Το περιστατικό στην επαρχία Φαρσάλων δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά ούτε κάποια ιδιαιτερότητα της περιοχής.

Ρατσιστικά κίνητρα που ενδυναμώνονται από την κυβερνητική στάση και τις επαναπροωθήσεις αλλά και από την κυβερνητική ανυπαρξία σε ζητήματα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων πόσο μάλλον όταν ο εργάτης είναι ξένης καταγωγής, είναι μερικοί από τους λόγους που παρατηρούμε αυτή την αύξηση των περιστατικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο αδιαφορεί μπροστά στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας αλλά τις διευκολύνει κιόλας μέσω της απαξίωσης του σώματος επιθεώρησης εργασίας, ένα σώμα που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λειτούργησε υποδειγματικά και βελτίωσε σημαντικά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης ΝΔ είναι η ανομία, η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμη και η βία σε βάρος των εργαζομένων που βλέπουμε καθημερινά! Ζητάμε την άμεση καταδίκη των μπράβων-αφεντικών και ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντα θα αγωνιζόμαστε να εξαλειφθούν τέτοια ρατσιστικά φαινόμενα.

Είναι καιρός το κράτος και η κοινωνία να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους με τον σεβασμό που τους αρμόζει. Απαιτούμε το συγκεκριμένο απεχθές συμβάν να διαλευκανθεί μέχρι τέλους . Ας διαλέξουν κάποια στιγμή, όλοι πλευρά. Για εμάς η επιλογή είναι αυτονόητη και είναι πάντα με τον άνθρωπο χωρίς ναι μεν αλλά και αστερίσκους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ