ΑΘΩΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ Ο ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ

Δεν φαίνεται να έπεισαν τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος

Ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή απολογήθηκαν σήμερα αργά το μεσημέρι τα δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των μετατάξεων του ΟΣΕ οι οποίοι εισηγήθηκαν τη μετάταξη του προφυλακισμένου για το έγκλημα των Τεμπών 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας.

Οι κ.κ. Αθανάσιος Κοτταράς και Στυλιανή Κολιοπούλου, που είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, δήλωσαν αθώοι, αφού όπως ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάταξη έγινε νόμιμα αφού δεν είχαν στα χέρια τους κάποια απαγορευτική πρόβλεψη για το όριο ηλικίας μετάταξης.

Νωρίτερα ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή απολογήθηκε και ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπυρίδων Πατέρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα, αφού απλά επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ για την μετάταξη του 59χρονου Σταθμάρχη.

Παρά τους ισχυρισμούς τους όμως, δεν φαίνεται να έπεισαν τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Αύριο, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, αναμένονται στη Λάρισα Ιταλοί εμπειρογνώμονες, τους οποίους έχει καλέσει ο Εφέτης Ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Τα δεδομένα από το καταγραφικό, θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ