ΆΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΙΣΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Να θεσπιστούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν στη Λάρισα και στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία «Ντάνιελ», ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υποδομών και Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Επικρατείας, την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για Θεσσαλία των βιομηχανικών συνδέσμων ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ, σχετικά με την θέσπιση επιπρόσθετων μέτρων στήριξης για τις πληγείσες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την επιστολή «καθίσταται επιτακτική ανάγκη η άμεση θέσπιση μέτρων για την αποκατάσταση των πληγεισών επιχειρήσεων από την κακοκαιρία «Daniel», καθώς και λήψη μέτρων στήριξής τους, είτε αυτές είναι άμεσα είτε έμμεσα πληγείσες. Ακόμα και μια μη άμεσα πληγείσα επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά αφού δεν έχει πελάτες, ιδιώτες ή άλλες επιχειρήσεις να διαθέσει τα προϊόντα της.»

Επισημαίνεται ότι «η κατεπείγουσα κατάσταση των επιχειρήσεων απαιτεί την άμεση υλοποίηση αποφάσεων. Η αποκατάσταση των καταστροφικών συνεπειών είναι σχεδόν ανεπανόρθωτη, ωστόσο επιβάλλεται να δοθούν σε όλους τους πληγέντες ενισχύσεις για την οικονομική και βιοτική τους συνέχεια.

Ο χρονικός ορίζοντας της 31.12.2024 είναι ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προκειμένου οι επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και να επιστρέψει η τοπική οικονομία της Θεσσαλίας στην κανονικότητα.»

Αναφέρεται ότι «απαιτείται στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας με την συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, που έχουν συστήσει οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες αλλά και έργα που είναι απαραίτητα για την παραγωγική ανασύνταξη της Περιφέρειας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης».

Προτείνονται μέτρα πρώτης προτεραιότητας στήριξης και αποκατάστασης ζημιών των επιχειρήσεων και ζητείται «να δοθούν σε όλους τους πληγέντες ενισχύσεις για την οικονομική και βιοτική τους συνέχεια.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ