Ford: Καθίσματα από σόγια στα αυτοκίνητά της

Σόγια, καρύδα, καλαμπόκι και άλλα συστατικά βρίσκουν το δρόμο τους στα νέα αυτοκίνητα της Ford σε μια προσπάθεια να βρει εναλλακτικά υλικά που είναι ανανεώσιμα, ανακυκλώσιμα, ή πιο φιλικά προς το περιβάλλον από ό,τι τα μέταλλα και τα πλαστικά. Σε πολλές περιπτώσεις, τα προϊόντα υγιεινής διατροφής αναμειγνύονται με τα υπάρχοντα υλικά…

Η Ellen Lee, μια τεχνικός εμπειρογνώμονας στα πλαστικά, μιλά για την έρευνα που κάνει η Ford και που αφορά τη χρήση φυσικών ινών μέσα σε σύνθετα πλαστικά υλικά. «Είναι κάτι σαν ίνες του άνθρακα,” αν και όχι κατ’ ανάγκη τόσο σκληρές ή και ακριβές, και σύντομα θα χρησιμοποιηθούν στα ηλεκτρικά οχήματα που θα πρέπει να μειώσουν  το βάρος τους για να επεκταθεί η ζωής της μπαταρίας τους.

Η Ford λέει ότι τα μέρη καρύδας κοκοφοίνικα και πλαστικού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις θυρών, επένδυση καθισμάτων, δοχεία αποθήκευσης, στα υποστρώματα της κεντρικής κονσόλας, και, ενδεχομένως, ως πάνελ στο κάτω τμήμα του αμαξώματος ή για τα εξωτερικά τελειώματα. Η Ford κάνει τώρα δοκιμές αντοχής και επίσης τσεκάρει αν η φυσική πυρίμαχη ιδιότητα της καρύδας κοκοφοίνικα μεταφέρεται στην κατασκευασμένη σύνθεση.

 Άλλα προϊόντα της Ford προέρχονται από ανακυκλωμένα ή και μερικές φορές βρώσιμα υλικά, ή -καλύτερα- το εξωτερικό αυτών που είναι βρώσιμα από μέσα. Από το 2008, η Ford έχει προσφέρει μαξιλάρια καθισμάτων σόγιας και τα υποστηρίγματα κεφαλής.  Το περιεχόμενό τους σε σόγια είναι πλέον έως και 20% και το υπόλοιπο είναι το παραδοσιακό υλικό με βάση προϊόντων πετρελαίου. Η Ford επίσης αναμειγνύει  άχυρο σίτου με πλαστικό, χρησιμοποιεί αφρό καστορέλαιου σε πίνακες οργάνων, και ανακυκλωμένες ίνες σε καλύμματα καθισμάτων.

Περισσότερα: EXTREME TECH

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ