Παρέμβαση Σαχινίδη για να πληρωθούν κλινικάρχες ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας συμπαρίσταται στον αγώνα και στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις των απλήρωτων γιατρών της χώρας, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το Δημόσιο, μέσω κρατικών ή ιδιωτικών δομών ιατρικής φροντίδας. Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Οι ιδιώτες κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί κρατούνται όμηροι σ’ ένα καθεστώς πολύμηνης στάσης πληρωμών, με αποτέλεσμα να είναι προβληματική πλέον η συνέχιση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Σε απόγνωση βρίσκονται ιδιαίτερα οι εργαστηριακοί γιατροί, που χρηματοδοτούν το σύστημα της ΠΦΥ με δικά τους κεφάλαια, αναγκαζόμενοι να καλύπτουν απ’ την τσέπη τους όλα τα πάγια έξοδα (αναλώσιμα, φάρμακα, μισθοδοσία, ασφαλιστικές υποχρεώσεις, leasing μηχανημάτων, φορολογικές υποχρεώσεις, κ.ά. λειτουργικά έξοδα), χωρίς να έχουν καμιά ουσιαστική δέσμευση αποπληρωμής απ’ την Πολιτεία.

 Σε τραγική θέση επίσης βρίσκονται όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά από τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμής των εφημεριών και υπερωριών. Η παράλληλη δε μείωση του μισθού τους μέχρι  35%, δημιουργεί ήδη προβλήματα στην επιβίωσή τους.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, μετά την συνάντηση των Προέδρων τους με το Δ.Σ. του ΠΙΣ στις 16-3-2012, απαιτούν την άμεση εξόφληση των χρωστούμενων δεδουλευμένων προς τους γιατρούς χωρίς εκπτώσεις. Αν μέχρι 1-4-2012 δεν έχει γίνει η εξόφληση, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε δικαστικές ενέργειες κατά των υπευθύνων προσωπικά.

Για τελευταία φορά, καλούμε τον συντοπίτη μας Υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τα κονδύλια,  να αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης του απέναντι στον ιατρικό κόσμο και τις οικογένειές τους και να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ