Λαρισαίων Πόλις: Φαίνεται ότι δεν το έχουν…

top51Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρουσία του επικεφαλής Γ. Σάπκα, και των συμβούλων της παράταξης Λαρισαίων Πόλις, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν για ένα από τα πλέον σοβαρά θέματα όχι μόνο της συγκεκριμένης συνεδρίασης, αλλά και της φετινής χρονιάς, το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του δήμου, εμφανίστηκαν με διαφορετικές γραμμές, με αποτέλεσμα ο κ. Σάπκας να ψηφίζει υπέρ του σχεδίου και οι υπόλοιποι σύμβουλοι πλην του κ. Κυριτσάκα να ψηφίζουν όχι.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η εμφάνιση καφενείου, ήλθε σήμερα η δια τηλεοπτικού σταθμού ανακοίνωση παραίτησης του κ. Σάπκα από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης για να δείξει ότι ουσιαστικά Σάπκας και υπόλοιποι σύμβουλοι αποτελούν δύο κόσμους διαφορετικούς.

Δυστυχώς μετά και τα τελευταία γεγονότα, αποδεικνύεται ότι η Λάρισα στερείται αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων και σαφώς κατώτερη από τις προσδοκίες σχεδόν του 50% των ψηφοφόρων που την ψήφισαν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, τόσο που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται τί θα γινόταν σε περίπτωση που η Λαρισαίων Πόλις κέρδιζε τις εκλογές.

Και ενώ η παράταξη οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση, ο προβληματισμός περνά πλέον στην κοινωνία που βλέπει ότι στο δήμο Λαρισαίων, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, υπάρχει μόνο η δημοτική αρχή και αυτή κουρασμένη και ένας δήμαρχος που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, αφού δεν υπάρχει καμία αντιπολίτευση. Και για να εξηγήσουμε:

Η αξιωματική αντιπολίτευση βολοδέρνει στα εσωτερικά της προβλήματα και στις προσωπικές στρατηγικές πολλών ενόψει της επόμενης ημέρας, χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λόγο για τα προβλήματα της πόλης και να παρουσιάσει προτάσεις, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει επουλώσει ακόμη τα τραύματα του προσυνεδριακού διαλάγου του ΚΚΕ, με έναν επικεφαλής μετααξύ βουλής και Λάρισας και ο κ. Καλογιάννης είναι απελπιστικά μόνος για να μπορέσει να ελέγξει τη δημοτική αρχή. Οσο για τον κ. Μπαρτζώκη κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να ασκήσει μια σοβαρή αντιπολίτευση.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ