ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΙΔΗ

KKEΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, και η απάντηση του δημοσιογράφου:
Πάει πολύ εσείς, ένας σταθερός πολέμιος του ΚΚΕ, και απολυμένος από τοπική εφημερίδα που έκλεισε και άφησε χρέη σε εργαζόμενους, χωρίς να βγάλετε μιλιά γι’ αυτό, να χύνετε τώρα κροκοδείλια δάκρυα για την αναγκαστική πώληση του 902 από το ΚΚΕ… και την απόλυση του προσωπικού, κάτω από το συσσωρευμένο μεγάλο χρέος και το δυσβάστακτο πλέον κόστος λειτουργίας, ενός κομματικού μέσου ενημέρωσης και όχι καπιταλιστικής επιχείρησης που στήνονται για τα κέρδη ή για να καλύψουν άλλες δραστηριότητες.
Αυτό που πονάει πραγματικά, για την απώλεια της ραδιοτηλεόρασης του 902, είναι το ΚΚΕ, τα μέλη και οι οπαδοί του που για πάνω από δυο δεκαετίες με το υστέρημα και τον αγώνα τους πάσχιζαν να κρατήσουν σε λειτουργία, στην αρχή το ραδιόφωνο και μετά και την τηλεόραση του 902, που ήταν «όπλο» στη μάχη της αντιπαράθεσης του ΚΚΕ με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Τι μας λέτε εσείς κ. Παιδή και όσοι ξιφουλκείτε κατά του ΚΚΕ, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Χρυσή Αυγή, ότι τάχα θέλετε το ΚΚΕ να έχει τον 902, την Τυποεκδοτική και τον Ριζοσπάστη για να παλεύει για να αλλάξει το εκμεταλλευτικό σύστημα, και ότι το ΚΚΕ, που τα έφτιαξε και τα συντήρησε από το υστέρημα των μελών και φίλων του, δεν θέλει να τα έχει και θεωρείται ότι είναι σοβαρά αυτά που γράφετε; Έλεος πια, τι άλλο θα ακούσουμε.
Εσείς και όλοι όσοι είστε αλλεργικοί στο άκουσμα και μόνο της λέξης ΚΚΕ, στην πραγματικότητα χαρήκατε γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη για το ΚΚΕ, όσο και αν δεν το ομολογείτε εσείς και όσοι στοιχηθήκατε στην γραμμή της αντιΚΚΕ επίθεσης.
Ο βίος και η πολιτεία του καθενός είναι γνωστά, άρα το δήθεν ενδιαφέρον σας είναι τελείως υποκριτικό. Όταν το ΚΚΕ είχε την ραδιοτηλεόραση του 902, το κατηγορούσατε γιατί έχει επιχείρηση, όταν έφτασε να μην μπορεί να πληρώσει το προσωπικό γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, βγαίνατε στα κάγκελα και σκούζατε γιατί καθυστερεί να πληρώσει, ενώ δεν λέγατε τίποτα για όσα συνέβαιναν στην εφημερίδα που εργαζόσασταν και τώρα «σπαράζετε» γιατί αναγκάστηκε να πουληθεί ο 902, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων και οι ασφαλιστικές τους εισφορές.
Εσείς που λέτε να μην πουλιόταν, θέλατε να κλείσει και να μείνουν οι εργαζόμενοι και άνεργοι και απλήρωτοι. Εκτός αν θα δίνατε εσείς και όσοι σκούζετε, τα χρήματα για την λειτουργία του.
Πάει πολύ να ταυτίζεται το ΚΚΕ, που προσπάθησε επί 2 δεκαετίες με το υστέρημα των μελών και οπαδών του να κρατήσει σε λειτουργία τον κομματικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902 που αποτελούσε σημαντικό «όπλο» του, στη μάχη ενάντια στο σύστημα και τα στηρίγματά του, με τους καπιταλιστές που ανοίγουν και κλείνουν επιχειρήσεις με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Λαθεμένα προσπαθείτε να κρίνεται τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, με εκείνους τους κυβερνώντες που υπηρετούσατε επι χρόνια. Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, όχι οφίτσια και προνόμια δεν έχουν από τη συμμετοχή τους σ’ αυτό, αλλά «κόστος», που τα αναλαμβάνουν συνειδητά, γιατί έχουν τάξει σκοπό της ζωής τους την πάλη μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, για την ριζική αλλαγή της κοινωνίας μας, χωρίς να σκέφτονται θυσίες και συνέπειες. Το έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ακόμα και με την θυσία της ζωής τους σ’ αυτόν τον αγώνα, όταν οι συνθήκες το απαίτησαν, αλλά και στις μέρες μας που είναι τα πρώτα θύματα των απολύσεων, των διώξεων από εργοδοσία και το αστικό κράτος.  Αυτά τα ξέρετε αλλά τα αποκρύπτεται συνειδητά.
Όσοι νομίζετε ότι με το κλείσιμο του «902» βρήκατε μια ακόμη αφορμή να πλήξετε τη σχέση του ΚΚΕ με το λαό, πανηγυρίζοντας στα μουλωχτά για το σταμάτημα της λειτουργίας του, γρήγορα θα αποδειχτείτε ξανά γελασμένοι.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ
Δυστυχώς αν και θα περίμενε κανείς από το ΚΚΕ μια ουσιαστική απάντηση στις ενστάσεις για την πώληση των συχνοτήτων τηλεόρασης και ραδιοφώνου του 902 που δόθηκαν από το κράτος δωρεάν στο κόμμα, και για την απόλυση 40 εργαζομένων, τα στελέχη της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ επέλεξαν για μια ακόμη φορά να σπιλώσουν αναπόδεικτα ανθρώπους και να τους βάλουν την ταμπέλα του αντικομμουνιστή, όπως έκαναν από την ίδρυση του ΚΚΕ μέχρι σήμερα σε χιλιάδες άτομα που τόλμησαν να πουν κάτι διαφορετικό από αυτό που βολεύει τους κατά καιρούς κρατούντες στο κόμμα, πιστοί στη θεωρία «ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα, ώστε να μείνει κάτι».
Κύριοι της Ε.Π. Θεσσαλίας μιλάτε για αναγκαστική πώληση του 902 από το ΚΚΕ και για απόλυση του προσωπικού, κάτω από το συσσωρευμένο μεγάλο χρέος και το δυσβάστακτο πλέον κόστος λειτουργίας του, θυμίζοντας τους πιο στυγνούς εργοδότες– καπιταλιστές που ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούν όταν κάνουν τις απολύσεις στις δικές τους επιχειρήσεις, για να διαφυλάξουν τα κέρδη τους και τις περιουσίες τους.
Προσωπικά σε εμένα που απολύθηκα πριν από 1 χρόνο και όχι όταν έκλεισε η εφημερίδα, όπως ισχυρίζεστε κύριοι της Ε.Π. Θεσσαλίας, η δικαιολογίες του ΚΚΕ για τον 902 μου θύμισαν τις δικαιολογίες του δικού μου εργοδότη.
Από εκεί και πέρα με ανησυχεί σοβαρά το κλείσιμο του 902 όχι επειδή χάνει το ΚΚΕ ένα όργανο κομματικής προπαγάνδας, αλλά επειδή άλλοι 40 άνθρωποι έμειναν στο δρόμο και δεν μπορούν να ζήσουν τρώγοντας το πρωί λίγο ΚΝΕ, το μεσημέρι λίγο ΚΚΕ και το βράδυ λίγο ΠΑΜΕ, και κυρίως για το συμβολισμό της πράξης σας σε μια δύσκολη περίοδο για όλο το λαό, και κυρίως για το δημοσιογραφικό κλάδο που βλέπει «το κόμμα του λαού» να μη διαφέρει σε τίποτα από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση που έκλεισε μέσα σε μία νύχτα την ΕΡΤ, και, όπως αποδεικνύεται, διαλύει όλο το σύστημα περιφερειακών σταθμών. Αλλά που χρόνος σε εσάς να ασχοληθείτε με αυτά.
Μιλάτε για το βίο και την πολιτεία του καθενός. Για μένα προσωπικά είναι γνωστά τα μαθητικά, τα φοιτητικά και τα εργασιακά μου χρόνια, αλλά όλοι αυτοί που τα γνωρίζουν έχουν φύγει εδώ και χρόνια από το ΚΚΕ, και έτσι δεν μπορούν να σας ενημερώσουν.
Σε όλους εσάς που νομίζετε ότι κατέχετε κομμουνιστόμετρο και αγωνίζεστε για το λαό και όχι για τα οφίτσιά σας στο κόμμα, έχω να πω επίσης ότι οι αγώνες δεν εξαντλούνται στην ξύλινη κομματική γλώσσα που χρησιμοποιείτε, στη δημιουργία υγειονομικών ζωνών στις πορείες, και στην εκφώνηση δεκαρικών στις διάφορες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Άλλωστε αν αυτό ήταν αγώνας και πάλη για τα συμφέροντα του λαού, δεν θα οδηγούσε το ΚΚΕ στην πλήρη απομόνωση και στα θλιβερά εκλογικά ποσοστά του 2012.
Τέλος, δεν σας επιτρέπω να με εξομοιώνεται με συμπεριφορές Χρυσής Αυγής, και σας προτρέπω να ψάξετε αλλού να βρείτε ομοιότητες με τέτοιες συμπεριφορές.
(Διαβάστε ΕΔΩ το αρχικό άρθρο του Γιάννη Παιδή)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ