ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση της παράταξης Νέ@ Λάρισα

νεαλαρΣήμερα θα συζητηθεί στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το θέμα: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2013-21014». Στην εισήγηση επικαλείται ο Δήμος το άρθρο 25 του ΠΔ 60/2007 παράγρ. (β) και, προτείνει την απευθείας ανάθεση των συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων

σε συγκεκριμένους φορείς και καλλιτέχνες έναντι σχετικού κόστους διότι, όπως λέει «η ανάθεση μπορεί να ανατεθεί μόνο στους παραπάνω φορείς και καλλιτέχνες».

Προκύπτουν, με βάση την εισήγηση,  σοβαρά ερωτηματικά για την όλη διαχείριση του εορταστικού πλαισίου το οποίο φυσικά έχει και ποιοτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά.

1. Πως ο Δήμος κατέληξε στα συγκεκριμένα σχήματα και φορείς; Με ποια διαδικασία; Έκανε για παράδειγμα έγκαιρα, ανοιχτή πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος ανά θεματικό τομέα – θεατρικό, μουσικό παραδοσιακό/χάλκινο κλπ- ώστε, να προκύψει πιθανό ευρύτερο ενδιαφέρον και, με συγκρίσιμα κριτήρια ποιοτικά και οικονομικά να καταλήξει;

2. Ποιος έκανε την συγκεκριμένη επιλογή;  Υπάρχει κάποια καλλιτεχνική και οργανωτική επιτροπή;

3. Πέραν του ποσού που αναφέρει η εισήγηση, ο Δήμος θα αναλάβει και επιπλέον κόστος και δαπάνες σχετικές και απαραίτητες για την υλοποίηση των εκδηλώσεων αυτών; (πχ για τεχνικές υποδομές σκηνής, ήχου, φωτισμού, ηλεκτρικού ρεύματος, και ακόμα, διαφήμισης έντυπης, καταχώρησης και, άλλου υλικού)

4. Ποια θα είναι η τιμολογιακή πολιτική για τους δημότες; Δεν αναφέρεται αν θα είναι δωρεάν ή, αν θα υπάρχει εισιτήριο και πόσο.

Οι απαντήσεις οφείλονται να δοθούν διότι, ανακύπτει θέμα νομιμότητας αλλά, και ηθικής διάστασης στην όλη ακολουθούμενη τακτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ