ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δεν θα το μετανιώσετε. Κοτόπουλο με όλη τη νοστιμιά του τηγανιτού, αλλά χωρίς όλες τις …θερμίδες του…

Για 4 μερίδες χρειάζεστε:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

½ κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα

4 μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα

¼ φλιτζάνι λάδι

1 . Σε ένα μικρό μπολ , κοσκινίστε μαζί τα πρώτα 6 συστατικά και βάλτε το μείγμα σε μια μεγαλούτσικη πλαστική σακούλα τροφίμων.

2 . Προσθέστε αλάτι ομοιόμορφα πάνω στο κοτόπουλο και μετά βάζετε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στη σακούλα. Τη σφραγίζετε και ανακινείτε καλά. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη σακούλα, τινάζοντας το αλεύρι που περισσεύει (χωρίς όμως να το πετάξετε).

3 . Σκεπάστε χαλαρά το κοτόπουλο και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ½ ώρες. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ξαναβάζετε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στη σακούλα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά, τινάζοντας και πάλι το αλεύρι που περισσεύει.

4 . Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα, θερμάνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύετε για 25 λεπτά γυρίζοντας προσεκτικά κάθε 5 λεπτά .

5 . Αφήστε το κοτόπουλο να σταθεί να σταθεί σε μια σχάρα με λαδόχαρτο για 5 λεπτά και σερβίρετέ το.

Καλή επιτυχία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ