ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

τρακτερΤην Τρίτη 14 Γενάρη, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας για τα οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δαμάσι.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η έντονη ανησυχία όλων για τις επώδυνες αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον τους – φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ , τον ΟΓΑ, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ κ.α – σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων. Εξελίξεις που τους οδηγούν με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.

Επί πλέον υπήρξαν διαμαρτυρίες και καταγγελίες για την απαράδεκτη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις για τις καταστροφές που έγιναν στις καλλιέργειες, από την χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2013, που παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς επίσης και της δημοτικής αρχής, ότι αυτές θα έρθουν πριν τις γιορτές, φτάνουμε στο τέλος Γενάρη και ακόμη περιμένουν, ενώ οι υποχρεώσεις και τα χαράτσια τρέχουν καθημερινά.

Τέλος εκφράστηκε η επιθυμία για αγωνιστική διεκδίκηση και αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα γίνει στις 19 Γενάρη 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής μας, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους αγρότες να πάρουν αγωνιστικά μέρος στην παρά πάνω πανελλαδική σύσκεψη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ