ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

sarxosis (Αντιγραφή)Την έμπρακτη συμπαράστασή του στον δίκαιο, όπως τον χαρακτήρισε, αγώνα των αγροτών, έδειξε για μια ακόμη φορά την Πέμπτη ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης που βρέθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας για να συμμετάσχει στο παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαρχώσης ανέφερε τα εξής:

“Τόσο εγώ όσο και όλα τα στελέχη του συνδυασμού μου τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, αφού θεωρούμε ότι είναι αγώνας επιβίωσης.

Η άγρια φορολόγηση των αγροτών και η ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθούν με την τήρηση βιβλίων είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της καταστροφής.

Ο αγροτικός κόσμος σήμερα νιώθει αβοήθητος και δικαιολογημένα βρίσκεται σε απόγνωση, αφού το τεράστιο κόστος παραγωγής, η έλλειψη ρευστότητας μετά και την καταστροφική ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, η ανεξέλεγκτη δράση εμπόρων και μεσαζόντων, που διαμορφώνουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων και η αναλγησία του ελληνικού δημοσίου και των τραπεζών που απειλούν με κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, δημιουργούν ένα ζοφερό τοπίο σε όλη την ύπαιθρο και θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχιση της παραγωγής και κατ’ επέκταση την ίδια την επιβίωση του αγροτικού κόσμου.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα αυτή η καταστροφική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., πρέπει να σταματήσει η αποδιάρθρωση του αγροτικού τομέα και να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο μόχθο του έλληνα αγρότη και στο περιβάλλον, με στόχο να γίνει η χώρα αυτάρκης σε αγροτικά προϊόντα.

Εμείς σαν παράταξη θα είμαστε πάντα δίπλα στο δίκαιο αγώνα γεωργών και κτηνοτρόφων, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά τους για να καλυτερεύσει η ζωή στην ύπαιθρο.

Για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών και ειδικά ζητάμε να ξεχάσει κάθε σκέψη για αλλαγή στη φορολόγηση του τσίπουρου γιατί η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου θα είναι ολοκληρωτική”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ