ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Β. ΕΞΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

sarx (Αντιγραφή)Τη δέσμευσή του ότι οι αποζημιώσεις στους αγρότες των οποίων οι καλλιέργησαν χτυπήθηκαν από την πρόσφατη πρωτοφανή χαλαζόπτωση σε όλο σχεδόν το δήμο Τυρνάβου, έδωσε σήμερα ο διοικητής του ΕΛΓΑ Β. Εξαρχος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου, ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Σαρχώσης, ο πρώην δήμαρχος Αθ. Νασίκας, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων της περιοχής, που δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για το μέγεθος της ζημιάς, αλλά και για την ενεργητική προστασία από το χαλάζι που αυτή τη φορά δεν λειτούργησε.

Ο κ. Εξαρχος που συνοδευόταν και από στελέχη του οργανισμού στη συνέχεια επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

Πάντωςμετά τη συνάντηση με τον κ. Εξαρχο εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων που ανήκουν στην ΕΟΑΣ νομού Λάρισας υποστήριξαν ότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ  δεν είπε στους αγρότες τίποτα καινούργιο, αφού απλά τους εξήγησε πως λειτουργεί ο νόμος και ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και ότι πρέπει να πληρώνουν τον ΕΛΓΑ οι αγρότες.

“Δεν μας είπε όμως ότι ο ΕΛΓΑ δουλεύει σαν επιχείρηση και πρέπει κάθε χρόνο να παρουσιάζει κέρδη γιατί είναι ενταγμένος στο Μνημόνιο. Ο ΕΛΓΑ πρέπει να γίνει πάλι κρατικός για να καλύπτει τις ζημιές όλο το χρόνο. Επίσης τα αεροπλάνα αντιχαλαζικής προστασίας να  μην ενοικιάζονται με διαγωνισμό αλλά να είναι ιδιοκτησία του κρατικού ΕΛΓΑ. Καλούνται οι αγρότες να είναι πάντα σε επιφυλακή γιατί είναι άσχημα τα μαντάτα”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ