ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΥΟΤΟΠΟ

Εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου

δένδραΣτο πόδι είναι τις τελευταίες δύο – τρεις μέρες η μικρή κοινωνία του Βρυοτόπου που βλέπει συνεργείο ιδιωτικής επιχείρησης να κόβει ανεξέλεγκτα δένδρα δίπλα στο δρόμο Βρυοτόπου – Γυρτώνης και να μην επεμβαίνει κανείς.

Η επικίνδυνη αδράνεια της δημοτικής αρχής που ξεσήκωσε την οργή των κατοίκων προκάλεσε σήμερα το πρωί την αντίδραση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βρυοτόπου Γιώργου Φάκα ο οποίος ενημέρωσε τη δασονόμο Τυρνάβου ζητώντας της να επέμβει για να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα σε μια ευαίσθητη περιοχή.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και η παρέμβαση του κ. Φάκα που προκάλεσε την αντίδραση της δασονόμου ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να ζητήσει από τους υλοτόμους να σταματήσουν το έργο, αν και μεγάλος αριθμός δένδρων κόπηκε ανεξέλεγκτα και αδικαιολόγητα.

και εδώ μπαίνουν πλέον τεράστια ερωτήματα που ίσως να έχουν να κάνουν ακόμη και με ποινικές ευθύνες της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου και αυτό γιατί θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το ποιός έδωσε άδεια υλοτόμησης στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Επίσης αν δεν έδωσαν άδεια τότε γιατί δεν τη σταμάτησαν εξαρχής και περίμεναν να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι και να αντιδράσει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Αν η εταιρεία είχε άδεια και η κοπή των δένδρων ήταν νόμιμη τότε γιατί σταμάτησε σήμερα τις εργασίες μετά από τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Αν τελικά όλα έγιναν παράνομα τότε ποιος θα πληρώσει τη ζημιά στο περιβάλλον αλλά και ποιος θα μας πει πού πήγε η ξυλεία και ποιο είναι το ποσό που κερδίζει η εταιρεία από αυτή;

Τα ερωτήματα πολλά και σίγουρα οι απαντήσεις της αρμόδιας δασικής αρχής αλλά και της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ