Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΧΑΛΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

νασ1 (Αντιγραφή)«Η Χάλκη αποφάσισε, η Χάλκη μίλησε, η Χάλκη ψηφίζει τον ενωτικό – ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ» για αλλαγή, διαφάνεια και έργο στον δήμο», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σήμερα το βράδυ σε ογκωδέστατη συγκέντρωση στη Χάλκη.

«Με τη μεγαλειώδη, τη συγκλονιστική παρουσία σας απόψε εδώ, η Χάλκη στέλνει ένα ισχυρό, ένα ξεκάθαρο μήνυμα σ’ όλο τον δήμο Κιλελέρ: Το μήνυμα της ενότητας, της νίκης, της αλλαγής, της ιστορικής αλλαγής στον δήμο Κιλελέρ μετά από 20 ολόκληρα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία μια «κλειστή» ομάδα. Πρόκειται για μια δημοτική αρχή που ενώ προεκλογικά έταζαν τα πάντα στους πάντες, μετά τις εκλογές, έκαναν ελάχιστα για τον τόπο αλλά πάρα πολλά για ελάχιστους, για τα δικά τους παιδιά, τους γαμπρούς, τις κόρες και τους φίλους τους», τόνισε υπό τα θερμά χειροκροτήματα των κατοίκων της Χάλκης.

Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος χαρακτήρισε την αυριανή ψηφοφορία ως «την πιο κρίσιμη των τελευταίων ετών στον τόπο μας» καθώς όπως εξήγησε:

«Κάθε δημότισσα, κάθε δημότης του Δ. Κιλελέρ καλείται να διαλέξει μεταξύ δύο κυρίως επιλογών:

νασ2 (Αντιγραφή)Από τη μία είναι η λογική που εκπροσωπεί και εκφράζει ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Κομήτσας: Τη λογικής της αδιαφάνειας, της εξυπηρέτησης των δικών τους παιδιών με δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις, του εμπορίου ελπίδας, της στασιμότητας, της εγκατάλειψης των δημοτικών διαμερισμάτων, της αδιαφορίας ακόμη και για θέματα ζωτικής σημασίας όπως είναι το νερό.

Από την άλλη πλευρά είναι το νέο πνεύμα, η νέα αντίληψη, η καινούργια πρόταση που παρουσιάζουμε στους δημότες εμείς, ο ενωτικός – ανεξάρτητος – πολυσυλλεκτικός συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ». Εμείς εγγυόμαστε ένα νέο ξεκίνημα για τον δήμο μας», δεσμεύτηκε ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος και εξήγησε ότι «πρωταγωνιστής σ’ αυτή τη νέα εποχή πρόκειται να είναι κάθε δημότης και κάθε δημότισσα, δηλαδή όλοι εσείς χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς.

Πρωταγωνιστές σ’ αυτήν τη νέα εποχή πρόκειται να είστε όλοι εσείς διότι ο δήμος μας πρόκειται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας και τον τρόπο λήψης αποφάσεων. Εσείς, όλοι οι δημότες, αναλαμβάνετε να αποφασίζετε για τα τοπικά ζητήματα.

Πρωταγωνιστές στη νέα εποχή πρόκειται να είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καθώς δεσμευόμαστε ως νέα δημοτική αρχή να σταθούμε αποφασιστικά δίπλα στον αγρότη.

Πρωταγωνιστές στη νέα εποχή πρόκειται να είναι οι νέες και οι νέοι. Στο νέο δήμο Κιλελέρ είναι δέσμευσή μας να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους, ίσες ευκαιρίες για δουλειά και μόρφωση.

Πρωταγωνιστές στη νέα εποχή πρόκειται να είναι  οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι γιατί είναι δέσμευσή μας να ασχοληθούμε με έμφαση και να προωθήσουμε τις απαραίτητες υποδομές ώστε να στηρίξουμε την ανάπτυξη.

Πρωταγωνιστές στη νέα εποχή πρόκειται να είναι οι γυναίκες, οι μητέρες που χρειάζονται και πρόκειται να έχουν ποιοτικές υπηρεσίες από τον δήμο.

Πρωταγωνιστές στη νέα εποχή πρόκειται να είναι όσοι χρειάζονται τη φροντίδα και την αλληλεγγύη της κοινωνίας. Είναι δέσμευσή μας: κανείς δεν πρόκειται να μείνει αβοήθητος, να μείνει μόνος. Το Δημαρχείο πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες και όχι για μερικούς.

Αυτοί που σταματούν να είναι πρωταγωνιστές είναι ο απερχόμενος δήμαρχος και η «κλειστή» ομάδα που τον περιβάλλει και που έχει βασικό μέλημα πως θα ικανοποιεί τα δικά της παιδιά», υπογράμμισε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος και εξήγησε: «Αποκαλύψαμε στη χθεσινή (προχθεσινή) ομιλία μας στον Πλατύκαμπο σε ποιες τσέπες καταλήγουν τα ευρώ που με τόση δυσκολία πληρώνουν οι δημότες για δημοτικά τέλη. Στους γαμπρούς και τις κόρες του δημάρχου και των αντιδημάρχων καταλήγουν. Πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ στη μία περίπτωση, 6 χιλιάδες ευρώ στην άλλη. Το αποκαλύψαμε δημόσια αλλά ο κ. Κομήτσας ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Κι ερωτά κάθε καλοπροαίρετος δημότης: Αυτή είναι η νοικοκυροσύνη που υποτίθεται ότι έκανε στο δήμο; Είναι ηθικό να υπογράφει ο ίδιος αλλά και οι αντιδήμαρχοί του απ’ ευθείας αναθέσεις στο γαμπρό του αλλά και στην κόρη αντιδημάρχου – πρώην προέδρου δημοτικού συμβουλίου; Γιατί δεν παρουσιάζει στοιχεία για το πόσες δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ έκανε;»

Ο επικεφαλής του ενωτικού συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» προέτρεψε κάθε δημότη και κάθε δημότισσα πριν φτάσουν στην κάλπη αύριο να σκεφτούν πάρα πολύ καλά και να δώσουν απάντηση με την ψήφο τους στο εξής ερώτημα: «Γιατί ο κ. Κομήτσας και η «κλειστή» ομάδα που τον περιβάλλει επιθυμούν τόσο απεγνωσμένα να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία; Γιατί αυτό το πάθος, αυτή βουλιμία για την εξουσία; Δεν τους έφθασαν 20 ολόκληρα χρόνια; Ο κ. Κομήτσας εξελέγη μάλιστα κοινοτικός σύμβουλος το 1982! Μετά από 32 χρόνια και διεξάγουν τέτοιο σκληρό αγώνα. Τι το καινούργιο, τι το διαφορετικό μπορεί να πει κάποιος μετά από 32 ολόκληρα χρόνια;»

Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος στηλίτευσε την τακτική του κ. Κομήτσα, που όπως είπε, «δίνει αθρόες υποσχέσεις,  τάζει, και σκόπιμα μιλάει γενικά και αόριστα. Δεν έχει καν πρόγραμμα, δεν έχει καμία πρόταση. Μιλάει αόριστα ώστε να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, μοιράζει ξαναζεσταμένες τις υποσχέσεις που έχει δώσει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Είναι τέτοιος ο πανικός τους που έπεσαν στο χαμηλότερο σκαλί που μπορεί να κατεβεί κάποιος υποψήφιος: Επιχειρούν να κάνουν ακόμη και εμπόριο ελπίδας δημοσιοποιώντας μόλις τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες προκήρυξη για 18 προσλήψεις εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις. Εμείς ως συνδυασμός συμφωνούμε με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις προσλήψεις και την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου. Διαφωνούμε, όμως, απόλυτα με την απροκάλυπτη απόπειρα της απερχόμενης δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει ως ομήρους τους ενδιαφερόμενους για να εκβιάσει την ψήφο τους. Αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ» ΚΑΙ «ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ»

Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος παρουσίασε τις δεσμεύσεις του ενωτικού – ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» για τη νέα θητεία, χαρακτήρισε επείγουσα προτεραιότητα το θέμα του νερού και εμφανίστηκε βέβαιος για την «πολύ μεγάλη νίκη» στέλνοντας το εξής μήνυμα:

«Σε λίγες ώρες κάνουμε μια καθοριστική επιλογή για το μέλλον του τόπου μας. Επιλέγουμε νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις και πρακτικές. Οι δημότες επιλέγουν και ψηφίζουν ως νέα δημοτική αρχή, τον ενωτικό συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ»  που σέβεται και εμπιστεύεται όλους τους πολίτες. Ψηφίζουν το «Νέο Κιλελέρ» ως νέα δημοτική αρχή που επιβραβεύει την αξιοσύνη, ανταμείβει την προσφορά, υπηρετεί την κοινωνική δικαιοσύνη. Αφήνουμε πίσω μας το χθες. Ενώνουμε όλους τους δημότες. Βάζουμε οριστικό τέλος στις διακρίσεις και τους διαχωρισμούς τους παρελθόντος.

Στον δήμο Κιλελέρ του αύριο δεν υπάρχουν οι «δικοί μας» και οι «δικοί τους». Ευκαιρίες ανοίγονται για όλες και όλους και ιδίως τις νέες και τους νέους. Κι είναι προσωπική μου δέσμευση αυτό. Γι’ αυτή τη θαυμάσια νέα γενιά αξίζει να κάνουμε τα πάντα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ