ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

afisa (Αντιγραφή)Την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 στις 18.00, η Biohellenika ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για αντικειμενική και επιστημονική ενημέρωση θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία στη Λάρισα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Κούμα 28 με θέμα: “ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ & ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ”.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της τράπεζας αρχέγονων κυττάρων του εθνικού ιδρύματος ερευνών δρ. Γεώργιος Κολιάκος, καθηγητής βιοχημείας και η επιστημονική υπεύθυνος της biohellenika, η δρ. Κουζή – Κολιάκου, καθηγήτρια εμβρυολογίας – ιστολογίας και ο ιατρός κ Ηλίας Τσάκος frcog, Γυναικολόγος, “EmbryoClinic” Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σήμερα τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται σε αυτόλογες και αλλογενείς χρήσεις για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών και ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την πρόοδο στις κυτταρικές θεραπείες.

Στην Ελλάδα οι θεραπευτικές χρήσεις των βλαστοκυττάρων αποτελούν ήδη μια πραγματικότητα, ενώ η χρήση τους πέρα από τις αιματολογικές ασθένειες έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς της ιατρικής.

“Θαυματουργές λύσεις στην ιατρική συνήθως δεν υπάρχουν. Ακόμη και ανακαλύψεις που υπόσχονται θαύματα, τις περισσότερες φορές διανύουν πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στην επιτυχία. Με τα βλαστικά κύτταρα όμως, το θέμα διαφέρει”, επισημαίνει ο κ. Κολιάκος “γιατί μέσα σε λίγα χρόνια, οι υποσχέσεις πέρασαν από το περιβάλλον του εργαστηρίου στην εφαρμογή, προσφέροντας θεραπεία σε περιπτώσεις ασθενειών που μέχρι χθες φαίνονταν ανίατες”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και με το πέρας των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση.

Η ομιλία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολίτες εν Γνώσει και τα φυσικά προϊόντα για τη μητέρα και το μωρό, Motherlove. Η παρακολούθηση της ομιλίας είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε ζευγάρια, μελλοντικούς γονείς, εγκύους, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα βλαστοκύτταρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ