“ΜΑΪΜΟΥ” Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

λεπτοσπειρωσηΣτο χώρο της φαντασίας κινείται η είδηση περί εμφάνισης κρούσματος λεπτοσπείρωσης σε άνθρωπο στη Λάρισα και τα περί νοσηλείας του στην εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης, αφού σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Θανάση Μητσιό, σε καμία κλινική του νοσοκομείου δεν υπήρξε τέτοια αναφορά ούτε εμφανίστηκε κάποιος ασθενής με συμπτώματα λεπτοσπείρωσης.

Μάλιστα ο κ. Μητσιός επικοινώνησε και με το Γενικό Νοσοκομείο, από όπου επίσης υπήρξε αρνητική απάντηση τόσο για επίσκεψη ασθενή όσο και για νοσηλεία του, ενώ και από το ΚΕΛΠΝΟ η απάντηση σε ερώτημα για δήλωση κρούσματος λεπτοσπείρωσης ήταν αρνητική.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγραφή της σχετικής είδησης σε τοπική εφημερίδα της Λάρισας κέντρισε το ενδιαφέρον ηλεκτρονικών σελίδων της Αθήνας που αναπαρήγαγαν αμάσητη την είδηση και μάλιστα με πηχυαίους τίτλους…

Από την πλευρά του ο κ. Μητσιός ζήτησε να υπάρχει σύνεση στην δημοσιοποίηση ειδήσεων που αφορούν τη δημόσια υγεία αφού όπως ανέφερε ενέχει ο κίνδυνος της πρόκλησης πανικού στους πολίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ