“ΣΤΑ ΔΥΟ” ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε ξεκάθαρη διάσπαση οδηγούνται πλέον οι εργαζόμενοι των Σ/Μ Λάρισα μετά και τη σημερινή δεύτερη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο υποκατάστημα της οδού Φαρσάλων, θέλοντας  να εκφράσουν όπως δήλωσαν τη στήριξή  τους στην πρωτοβουλία Αδάμ αλλά και να πιέσουν τοπικούς φορείς για τη επίτευξη λύσης που θα διατηρεί όλο το δίκτυο των καταστημάτων, με παράλληλη  διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δεδουλευμένων.

«Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε με κάθε μέσον την απαξίωση της εταιρείας και το όλο θέμα να πάρει διαστάσεις», τόνισαν στη συνάντηση που ακολούθησε στο Επιμελητήριο με τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Αδάμ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της επιχείρησης εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος έκανε λόγο για ενδιαφέρον «λίγων επενδυτών» συμπληρώνοντας με νόημα πως «… πριν 4-5 μήνες τα Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ είχαν άλλη αξία από αυτή που έχουν σήμερα που έχουν κλείσει, χωρίς ωστόσο να έχουν απαξιωθεί».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠλεονέκτημα σύμφωνα με τον κ.Αδάμ αποτελεί το γεγονός πως οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση φτάνουν τους 1.200 συνυπολογίζοντας και τις επιχειρήσεις των προμηθευτών της εταιρείας ενώ εκτίμησή του είναι πως οι όποιες  δικαστικές εξελίξεις πιθανότατα θα φρενάρουν το ενδιαφέρον , που όμως είναι υπαρκτό.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε ότι το θέμα θα βρίσκεται στην ατζέντα των επαφών του και κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Τέλος ανάλογη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη Δευτέρα με τον Περιφερειάρχη κ. Κ.Αγοραστό ενώ οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε πικετοφορία στο κέντρο της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ