ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΥΠ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣοβαρότατα προβλήματα που αφορούν στην πρακτική τους άσκηση κατήγγειλαν σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σε αίθουσα του ΕΚΛ, τα μέλη της επιτροπής αγώνα της ΣΕΥΠ κ.κ Ελένη Φιλιούση και Χρυσάνθη Αναγνώστου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στους δημοσιογράφους τα μέλη της επιτροπής, η ενιαία διοίκηση του Περιφερειακού και ΓΝΛ με ομόφωνη απόφαση προχώρησε στην περικοπή θέσεων για την πρακτική άσκηση σπουδαστών των τμημάτων Νοσηλευτικής και Ιατρικών Εργαστηρίων της σχολής ΣΕΥΠ, με αποτέλεσμα από τους 112 σπουδαστές που έκαναν την πρακτική τους στα δύο νοσοκομεία ο αριθμός να μειωθεί στους 35.

«Οι ευθύνες τους είναι πολύ σοβαρές, όταν πριν λίγες μέρες οι κ.κ Μητσιός και Μακρής έκαναν λόγο για περίσσευμα χρημάτων και σήμερα μιλούν για έλλειψη ρευστότητας», τονίστηκε χαρακτηριστικά ενώ όπως επισημάνθηκε το πρόβλημα θα εκδηλωθεί πιο έντονα το Μάρτιο που θα πρέπει να επαναπροσληφθούν  για την πρακτική τους σπουδαστές, παρόλο που σήμερα απορροφήθηκαν από ιδιωτικές κλινικές.

Τα μέλη της επιτροπής καταφέρθηκαν και εναντίον της διοίκησης του ΤΕΙ που «… δέχτηκε την απόφαση χωρίς καμία διάθεση αντίδρασης», ενώ ευθύνες απέδωσαν και στην πλειοψηφία του Δ.Σ Σπουδαστών της ΣΕΥΠ, το οποίο όπως τόνισαν «…σφυρίζει αδιάφορα, έχοντας ως αποστολή τη συμβολή του στην πλήρη διάλυση του σπουδαστικού κινήματος».

Σημειώνεται ότι η πρακτική αμείβεται  με 176 ευρώ, κάτι που όπως υποστήριξαν οι σπουδαστές , ανοίγει το δρόμο για φτηνό εργατικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα αποκατάστασης, μιας που οι πληρωμές θα γίνονται μέσω ΟΑΕΔ.

Κλείνοντας να προσθέσουμε ότι ο διοικητής κ.Αθ. Μητσιός, στον οποίο και απευθύνθηκαν τα μέλη της επιτροπής αγώνα, αρνήθηκε συνάντηση μαζί τους δηλώνοντας «αναρμόδιος» και παραπέμποντας το θέμα στη διοίκηση του ΤΕΙ, ενώ από την πλευρά τους οι σπουδαστές σκοπεύουν σε επαφές με φορείς της πόλης διεκδικώντας  άμεση ανάκληση της απόφασης, αμοιβή που να φτάνει στο ύψος του 80% του μισθού του κανονικού εργαζόμενου, ασφάλιση από την πρώτη μέρα και ένσημα που να είναι συντάξιμα.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ