ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝ ΛΑΡΙΣΗ ΑΓΙΟΙ

ΣΥΝΑΞΙΣΜε λαμπρότητα εορτάσθηκαν οι τοπικοί άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας στη κοινή σύναξη και εορτή τους την Κυριακή. Έτσι μετά την ημερίδα των Λαρισαϊκών αγιολογικών σπουδών που διεξήχθη στην Λάρισα από διακεκριμένους επιστήμονες και πολλές ακόμη πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τις ημέρες αυτές στην τοπική Εκκλησία,

πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 το απόγευμα η υποδοχή των λειψάνων και της εικόνας της Παναγίας της Αρμενιώτισσας στον προαύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Νικολάου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος μίλησε πάνω στο θέμα «σκεύος εκλογής» και ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο κατεστάθησαν οι άγιοι της Εκκλησίας μας σκεύη εκλογής του Θεού και δοχεία της χάριτός Του.

Την Κυριακή το πρωί, τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο, στον Ναό του Αγίου Νικολάου, στο οποίο προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.Τιμόθεος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, μαζί με πλειάδα ιερέων και με την συμμετοχή πολλών Ιεροψαλτών.

LAOSΣτο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος αναφέρθηκε στην ζέουσα πίστη των Αγίων και στο πώς κατόρθωσαν να φτάσουν σε ύψη αγιότητος, δίδοντας καθημερινά την μαρτυρία της πίστεώς τους και βιώνοντας τον Χριστό σε κάθε έκφανση της επιγείου ζωής τους. Κάλεσε δε τους πιστούς να μείνουν εδραίοι και αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη πίστη, που καθημερινά αναδεικνύει αγίους, οσίους και μάρτυρες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ