ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΖΗΤΑ Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

κολλατοςΕπιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητά καλύτερη αστυνόμευση στο δήμο Τεμπών με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο χτύπημα άγνωστων ληστών στα Αμπελάκια, απέστειλε ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“Το περιστατικό κλοπής και θανάσιμου  τραυματισμού Δημότη μας στα Αμπελάκια στις 24/10/2014 έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια περιστατικά σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας.

Έρχεται το περιστατικό αυτό να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας. Ένας Δήμος που εκτείνεται από τις παρυφές της Λάρισας μέχρι την Πιερία.

Την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή μας έχει το Α/Τ Περιφέρειας  που συνήθως έχει ένα περιπολικό ανά βάρδια με αρμοδιότητα όλο το Νομό πλην της πόλης της Λάρισας και το Α/Τ Ραψάνης το οποίο και δεν είναι επαρκώς επανδρωμένο και στερείται αξιόπιστου οχήματος.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν η παρουσία της αστυνομίας που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εκδήλωση εγκληματικών ενεργειών είναι ελλιπής έως και ανύπαρκτη.

Η Δημόσια ασφάλεια είναι αυτοτελές δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης αυτής της χώρας και άρα και οι Δημότες μας. Η αστυνομία είναι ένας από τους φορείς που καλείται να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ικανοποίηση του δικαιώματος αυτού, κάτι που σήμερα δεν γίνεται.

Ως Δημοτική αρχή κατανοούμε τον φόβο και την ανησυχία των Δημοτών μας.

Θεωρούμε ότι η αποτροπή και η πρόληψη είναι αποτελεσματικότερη από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμε:

ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρωτοβουλία των αρμόδιων υπηρεσιών και πρόθυμοι να βοηθήσουμε παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ