ΠΟΥΤΙΝ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ…

VP0H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα, αλλά… «μία παραδοσιακή οικογένεια είναι μια υγιής οικογένεια» ήταν η άποψη που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρι Πούτιν διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τα μέλη της προεδρικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Εκείνοι που μας προσάπτουν τον χαρακτηρισμό της ομοφοβικής χώρας είναι εκείνοι ακριβώς που θεωρούν ότι ο μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός συνιστά ποινικό αδίκημα» επισήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο οποίος αναφέρθηκε στο παράδειγμα κάποιων πολιτειών των ΗΠΑ όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα.

«Εμείς αναγνωρίζουμε και δεν επιτιθέμεθα στα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων. Όμως η παραδοσιακή οικογένεια, η υγιής οικογένεια, αποτελεί τη στρατηγική μας επιλογή», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν έγκλημα έως το 1993 και ψυχική ασθένεια έως το 1999, ενέκρινε το 2013 νομοσχέδιο το οποίο τιμωρεί κάθε «προπαγανδιστική» ενέργεια ενώπιον ανηλίκων η οποία προωθεί την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία με χρηματικές ποινές και ποινές φυλάκισης.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ