ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΓΟΝΝΟΥΣ

???????????????????????????????Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στο Οινοποιείο Τεμπών και Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Μαθητές τεσσάρων τμημάτων της Α΄ & Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης για τις διατροφικές συνήθειες και τον πολιτισμό μας, επισκέφθηκαν πρώτα το οινοποιείο στα Τέμπη, όπου πληροφορήθηκαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης για τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας των σταφυλιών, τα στάδια πριν την εμφιάλωση και την αποθήκευση των κρασιών.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Εκεί, περιηγήθηκαν στον αύλειο  χώρο, όπου ενημερώθηκαν από εθελοντές του Τοπικού Διαμερίσματος, για τη διαδικασία παραγωγής τοπικών προϊόντων, όπως το τσίπουρο και το λάδι, για εργαλεία της αγροτικής ζωής ή επαγγελμάτων που χάθηκαν ή απειλούνται με εξαφάνιση.

???????????????????????????????Στο εσωτερικό χώρο του Μουσείου παρατήρησαν να ξεδιπλώνεται η καθημερινή ζωή της προηγούμενης γενιάς μέσα από  αντικείμενα της λαϊκής παράδοσης  που συλλέχθηκαν ή δωρήθηκαν.

Τα τμήματα συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου Όλγα  Μπαλαμπέκου, και οι δάσκαλοι Καΐπη  Γραμματή, Ειρήνη  Δαούλα, Κωνσταντίνα Κουρέλου και Λεωνίδας Καραμπιάλης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ