ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΩΡΑ ΝΕΟΓΝΑ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

παιδοχειρουργικήΔύο αξιοπρόσεκτες από επιστημονικής άποψης επεμβάσεις σε νεογνά που γεννήθηκαν πρόωρα και ήταν ελλιποβαρή έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, από την ομάδα του διακεκριμένου παιδοχειρούργου Ανδρέα Μάρκου.

Πρόκειται για επεμβάσεις που αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι σαν να έγιναν σε έμβρυα λίγο πριν δουν το φως του κόσμου, αφού η ημέρα της επέμβασης ήταν ημερολογιακά πριν την κανονική ημέρα γέννησης.

Για την επιτυχή έκβαση αυτών των επεμβάσεων πέραν της εμπειρίας και της άριστης επιστημονικής κατάρτισης του κ. Μάρκου και των συνεργατών του, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άψογη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αναισθησιολόγος του οποίου με εμπειρία σε ναρκώσεις ελλιποβαρών νεογνών, ήλθε στο νοσοκομείο της Λάρισας και προχώρησε στη νάρκωση των νεογνών, ύστερα από συνεννόηση των διοικήσεων των δδύο νοσοκομείων και των διοικητών των 2 ΥΠΕ στις οποίες ανήκουν τα νοσοκομεία.

Τα δύο νεογνά χαίρουν άκρας υγείας και εκείνο που μένει είναι η άψογη δουλειά των γιατρών αλλά και η στενή και ουσιαστική συνεργασία των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της δημόσιας υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ